Slovenija
11 ogledov

Vdrli v prostore sindikata

Fotografija je simbolična. (Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Vlom. Dan po največjem delavskem prazniku iz blagajne izginilo 2500 evrov.

"Sumim, da kdor je vlomil v našo hišo, je moral prostore poznati, ker je šel tja, kjer imamo blagajne," meni Branko Medik, sekretar regijske organizacije Skeia Štajerska, ki ima skupaj z Območno organizacijo (OO) Podravje in Koroška Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) prostore na Neratovi ulici.

Forenziki in policisti so od ponedeljka zjutraj preiskovali vsa tri nadstropja in iskali morebitne sledi. "Če je nekdo želel doseči, da nam pokvari prvomajsko praznovanje, mu je to uspelo," dodaja Gregor Cerar, sekretar OO Podravje in Koroška ZSSS. "Dejanske škode še ne moremo oceniti. Za zdaj vemo, da so odnesli denar, za kaj drugega pa še ne morem reči," pojasnjuje Cerar.

"Denarja je bilo zelo malo. Mogoče so iskali kakšne druge informacije, ampak te imamo shranjene drugje," dodaja Medik, ki v vlomu v sindikalne prostore dan po največjem delavskem prazniku vidi tudi nekaj simbolike.

Po podatkih policije je iz blagajne izginilo 2500 evrov, vlomilec pa je s poškodovanjem inventarja povzročil še za več tisoč evrov škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.