Slovenija
10 ogledov

Več anesteziologov, manj čakanja

UKC Maribor (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Čakalne dobe. Se zmanjšujejo, problem so kadri in pomanjkanje kapacitet.

Anesteziologi in revmatologi, pomanjkljiva oprema in pomanjkanje prostorov ter priliv bolnikov iz drugih regij so največji problemi pri dolgih čakalnih vrstah na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKCL), je izredni seji sveta UKCL izpostavil generalni direktor Simon Vrhunc in dodal: “Delamo dobro; čakalne dobe se skrajšujejo, vedno manj je tistih, ki čakajo na dopustno čakalno dobo.”

18 novih anesteziologov

Elda Gregorič Rogelj, predsednica sveta UKCL, je povedala, da so vodstvu predlagali, naj nadgradijo dozdajšnje analize čakalnih dob, ocenijo potrebe in podajo konkretne predloge za dodatno skrajšanje čakalnih dob, te pa bodo obravnavali na septembrski seji, saj na včerajšnji niso sprejeli dokončnih sklepov.

Kdaj bo čakanje krajše? “Če bi imeli še eno operacijsko dvorano, bi s toliko ortopedi, kolikor jih imamo zdaj, skrajšali čakalne dobe na tem področju,” je dejal Vrhunc.

Kjer je treba zagotoviti ustrezen kader in sredstva za dodatne programe, je problem večji, je pristavila Gregorič Rogeljeva, zlasti ker so omejeni na razpoložljiva sredstva, določena v finančnem načrtu, je poudarila.

UKCL še letos pričakuje 18 novih anesteziologov iz tujine; te so že povabili, vendar čakajo na pridobitev licence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.