Slovenija
19 ogledov

"Več interesnih skupin na področju levice"

Tomaž Gantar Barbara Milavec
Minister v odstopu Tomaž Gantar meni, da je več interesnih skupin v zdravstvu na področju levice.

Tomaža Gantarja je na novinarski konferenci po seji odbora DeSUS pojasnil, da razlog za njegov odstop niso "pritiski, ki delujejo v ozadju in imajo svoje interese, pač pa različni pogledi, zaradi katerih se reformne zakonodaje, ki jo zdravstvo nujno potrebuje, ne da sprejeti".

Komentiral je tudi torkovo izjavo vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana o lobijih v zdravstvu. Gantar pravi, da se omenjajo različna imena. "To, kar bi jaz verjel, je, da je več interesnih skupin v zdravstvu na področju levice. Tudi v prejšnji vladi je bilo zato pritiskov bistveno manj, ker tudi predsednik vlade temu ne bi bil naklonjen," je dejal.

A je Gantar poudaril, da s tem ne misli, da je sedanja premierka naklonjena tem skupinam. "Dejstvo pa je, da sem glavna ovira med njimi in poslom danes jaz," je dodal.

Han izpostavil Zemljariča

Spomnimo, vodja poslancev SD Matjaž Han je včeraj dejal: "Vem, da se okoli Janeza Zemljariča veliko dogaja. A tega preprosto nihče noče povedati," je dejal in še dodal, da pa si je enkrat treba naliti čistega vina. Kot je pojasnil, se namreč že dolgo govori, da Zemljarič obvladuje klinični center, kot je slišati, že 20 let.

Po njegovih besedah nihče ne pove jasno, kdo je lobi in kdo mafija, "pa čeprav se verjetno ve, kdo so to". Mafija je sicer po njegovih besedah huda beseda, a verjame, da so v zdravstvu hudi lobiji, na katere ni imuna nobena stranka. Je pa izrazil razočaranje nad zdravniki, ki po njegovem mnenju glede lobijev dobro vedo.

Komentarjev 1
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 20:46 27.november 2013.

    Tovaršija ima to politiko državne kraje že iz prejšnjega sistema, le da je v prejšnjem sistemu Udba bdela nad tem da se je s tem denrajem še kaj gradilo in ustvarjalo, njeni otroci in nasledniki pa zadnjih 23 let samo ...prikaži več plenijo. S pomočjo majhnih prijateljev.