Slovenija
34 ogledov

Več jih karto zlorabi

(Foto: Ivan Župič) Žurnal24 main
Parkirni prostori. Letos za invalide v Ljubljani štirje novi.

Ljubljana. Zaradi polnilnice za električna vozila je izginil parkirni prostor za invalide, ki jih je na Miklošičevi cesti že tako premalo, je dejala bralka. Po njenih besedah parkirišč ni pred večino objektov, obstoječa pa so pogosto zaparkirana z vozili brez dovolilnic.

Več zlorab dovolilnic
Ob ureditvi polnilnice za električna vozila se je parkirni prostor za invalide prestavil (in ne ukinil) pred zbiralnice za križišče z Dalmatinovo ulico,” so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Kot so dejali, je na javnih cestah trenutno okoli 80 parkirnih prostorov za invalide, dodatni pa so na javnih parkiriščih, v garažnih hišah, pred poslovnimi objekti in na parkiriščih za stanovalce. Na vprašanji, ali je takšno število dovolj in ali ga nameravajo povečati, na občini niso jasno odgovorili. Povedali so, da je del usmeritve o odpravljanju arhitekturnih in drugih ovir tudi urejanje parkirnih prostorov za invalide v javnih garažah, na parkiriščih in ob javnih cestah. Poudarek je predvsem na območjih javnih ustanov oziroma zavodov.

Mestni redarji so do začetka meseca oglobili skoraj 500 voznikov, ki so brez dovolilnice parkirali na prostorih za invalide, lani v celem letu slabih 1.800. Zaradi poostrenega nadzora število narašča, na MOL pa opažajo tudi, da je vedno več voznikov, ki uporabljajo parkirne dovolilnice, čeprav niso invalidi, parkirišča pa zasedejo za več ur ali celo cel dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.