Slovenija
30 ogledov

Več kot knjižnica

Otvoritev nove knjižnice v Kranju.
1/5
Iztok Golob
Otvoritev. Kranjčani in knjige dočakali nov dom. Izposoja bo možna danes od 12. ure dalje.

Včeraj so v Kranju slovesno odprli novo knjižnico. Po desetletjih prizadevanj bo vse gradivo poslej na eni lokaciji. "Pričakujem, da bodo Kranjčani posvojili knjižnico kot svojo mestno sobo, kraj, kjer se bodo radi srečevali," pravi direktor Viljem Leban.

Več kot knjižnica

"Knjižnica je zasnovana je kot družabno središče," pravi Leban. Namesto dva tisoč kvadratnih metrov, jih bo v novi knjižnici poslej na voljo več kot pet tisoč.

Novost bodo multimedijske in konferenčne dvorane, kotički za otroke z igrali, enostavnejše vračanje in izposoja gradiva, dodaja kranjski župan Mohor Bogataj in opozarja, da šteje knjižnica petnajst tisoč aktivnih uporabnikov.

Povsem nared še ni

Medtem, ko bo velika večina gradiva, tristo tisoč kosov, na voljo, knjižnica ne bo imela knjigomata za vračanje gradiva preko noči, niti še ne bo imela računalnikov za uporabnike, zaradi česar bodo morali informacijska usposoabljanja prestaviti. Avdio in videooprema naj bi bili nameščeni do jeseni, odprto je tudi še vprašanje doplačila v višini 1,5 milijona evrov, ki ga zahteva prodajalec IC dom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.