Slovenija
25 ogledov

Več kot polovica doma do 31. leta

Moški na kavču.
1/2
Shutterstock
Medtem ko se na Danskem in Švedskem več kot polovica moških od doma odseli pri 21 letih, se jih v Grčiji, Sloveniji in Bolgariji od doma polovica odseli šele po 31. letu.

To ugotavlja danes objavljeno poročilo Evrostata za leto 2008. Medtem ko povprečno evropsko gospodinjstvo šteje 2,4 osebe, jih povprečno slovensko šteje 2,8. Najnižje je povprečje na Danskem, nekaj pod dve osebi, najvišje pa v Bolgariji, nekaj pod tri.

V Sloveniji samske odrasle osebe brez otrok predstavljajo 21 odstotkov vseh gospodinjstev. Pari brez otrok predstavljajo 17 odstotkov, pari z otroki 25 odstotkov, samski starši dva odstotka gospodinjstev, ostala gospodinjstva z otroki pa štiri odstotke.

Moški 31, ženske 28 let

Slovenija skupaj z Grčijo v evropskem merilu vodi na področju "ostalo", ki pomeni gospodinjstva, v katerih večinoma živijo starši z odraslimi otroki ali odrasli z ostarelimi starši. V obeh državah je teh gospodinjstev kar 31 odstotkov oziroma slaba tretjina.

Polovica moških se pri nas od doma odseli pri 31. letih, polovica žensk pa do 28. leta, še ugotavlja poročilo Evrostata.

Komentarjev 1