Slovenija
36 ogledov

Več kot polovica Slovencev na dopust k sosedom

Počitnice Shutterstock
Že odštevate trenutke do dopusta? Gotovo že vsi komaj čakamo nekaj dni oddiha, naj bo v gorah, ob morju ali pa v senci domačega vrta. Večina se nas bo, kot kaže raziskava MasterIndex, na počitnikovanje odpravila na sosednjo Hrvaško.

Poletje je tu in mnogi izmed nas se bomo v naslednjih tednih odpravili na dopust. Kot kaže nedavna raziskava MasterIndex, ki jo že od leta 2009 opravlja družba MasterCard, se bo to poletje na hrvaško obalo odpravilo 51,7 % Slovencev. 77 % slovenskih turistov bo na Hrvaškem nastanjenih v plačljivih nastanitvah - večina v zasebnih apartmajih, 20 % jih bo izbralo kampiranje, 17 % pa bo dopustovalo v hotelu. 

Skoraj polovica slovenskih dopustnikov na Hrvaškem bo s plačilno kartico plačala nakup goriva, 34,8 % bo plačilno kartico uporabilo tudi za plačilo hrane in pijače. 59 % Slovencev bo pri sosedih s kartico plačalo vsak peti nakup. Pogosta uporaba kartice je za mnoge že samoumevna, saj plačevanje s karticami predstavlja rešitev, ki je varna, hitra in priročna. Ob tem odpadejo tudi zagate glede ustrezne valute, hkrati pa je tovrstno plačevanje tudi bolj higienično od gotovine. 

Z MasterCard in Maestro karticami lahko plačujete ali dvigujete denar na bankomatih po vsej Hrvaški, na poti do izbrane destinacije in v kraju dopustovanj, saj so sprejete povsod na Hrvaškem. Z njimi lahko enostavno plačate cestnine, tunelnine, mostnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristite tudi posebne ugodnosti. Naj vas MasterCard in Maestro kartice spremljajo v brezskrbnem poletju