Slovenija
4 ogledov

Več le v prvih treh mesecih, zdaj ne

slovenija 17.06.13, Adria, Adria Airways, Slovenski letalski prevoznik, letalo, Anže Petkovšek
Letala. Vse več pritožb občanov. Število letov je celo nekoliko manjše kot lani, pojasnjujejo na letališču.

Skoraj vsak teden se na spletnem portalu Kr.povej Mestne občine Kranj (MOK) vrstijo pritožbe občanov zaradi povečanega števila preletov letal, ki vzletajo z bližnjega letališča Jožeta Pučnika.

Optimizacija letov

Kot so MOK sporočili z letališča, bistvenega odstopanja od povprečne razdelitve med Vodicami in Šenčurjem (smer Kranj), ki običajno v deležu letov znaša 60:40, ni. "Res pa je, da je v prvem trimesečju letos povprečno nekoliko več letal vzletalo nad Šenčurjem – okoli 52 odstotkov. Poleg rekonstrukcije voznih stez je razlog tudi implementacija nove odletne procedure," pojasnjujejo na letališču. Večina letov proti Bruslju, Zürichu in Parizu namreč od januarja letos poteka čez Kranj. Še vedno pa kar 95 odstotkov pristankov poteka iz smeri Vodic, le pet odstotkov nad Kranjem.

Podatki o premikih letal v prvih treh mesecih letošnjega leta pa kažejo tudi, da je bilo teh za dobro petino manj kot v istem obdobjem lani, manj jih je bilo tudi v drugem trimesečju.

Komentarjev 3
  • dragec 09:46 16.oktober 2013.

    če jim ne paše, naj se preselijo v Antalijo, ali v Horgado!!!

  • Bizgec 09:36 16.oktober 2013.

    Me prav zanima koliko od teh, ki jih letala motijo, je kupilo hise/stanovanja na obmocju v blizini letalisca zato, ker je bilo tam ceneje....

  • YaKo 09:02 16.oktober 2013.

    Ljudje so nasplošno nezadovoljni s stanjem v državi, potem pa jih moti vse mogoče.