Slovenija
33 ogledov

"Več negativnih posledic"

Slovenija 01.07.2013, Ministrstvo za deslo, druzino, socialne zadeve in enake mo Saša Despot
Urad za enake možnosti. Priključili so ga k ministrstvu, privarčevali za zdaj niso.

Vlada je marca predlani v duhu varčevanja ukinila urad za enake možnosti in ga priključila k ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Zdaj na ministrstvu ugotavljajo, da je "dejstvo, da so na ministrstvo prešli vsi zaposleni z urada in da so njihove plače ostale enake". Privarčevali niso niti pri najemnini, saj gre za prostore v državni lasti, še pravijo in dodajajo, da natančnih izračunov o prihranku ob priključitvi nimajo.

Povečevanje neenakosti

"Ukinitev urada za enake možnosti in njegovo vključitev v MDDSZ ocenjujem kot izjemno slabo, saj je prineslo veliko več negativnih kot pozitivnih posledic," pravi Živa Humer z Mirovnega inštituta, ki dodaja, da so zdaj potopljeni v veliko ministrstvo; delujejo znotraj Službe za enake možnosti in evropsko koordinacijo, kar z vidika enakosti spolov ni ustrezno: "Spol, enakost spolov je nad delovanjem enega ministrstva, zato bi bila optimalna rešitev ustanovitev samostojne ustanove."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.