Slovenija
21 ogledov

Več neplačnikov

Koliko gospodinjskim odjemalcem so letos odklopili elektriko, na Elektru Ljublja Žurnal24 main
Elektro Ljubljana. Gospodinjstva bolj opominja.

Število neplačnikov med podjetji in gospodinjskimi odjemalci se povečuje, je povedala Violeta Irgl, vodja oddelka za odnose z javnostmi Elektra Ljubljana. “V prvih devetih mesecih letošnjega leta se je število opominov za poslovne odjemalce v primerjavi z istim obdobjem lani povečalo za 0,4 odstotka, pri gospodinjskih pa za 7,2 odstotka,” je dodala.

Do deset milijonov na dan
Elektro Ljubljana sicer oskrbuje 280 tisoč gospodinjstev, koliko od teh ni rednih plačnikov, pa nismo izvedeli. Pri podjetju prav tako niso odgovorili na vprašanji, koliko odjemalcem so letos zaradi neplačil odklopili elektriko in ali se tudi to število povečuje.

Zaradi krize so med neplačniki tudi večje družbe, je priznal Andrej Ribič, predsednik uprave družbe: “So dnevi, ko imamo od osem do deset milijonov evrov terjatev.” Sicer pa v Elektru Ljubljana niso želeli razkriti, katera podjetja so njihovi največji dolžniki in koliko jim dolgujejo, saj pravijo, da so ti podatki zaupni. So pa povedali, da je Grep, ki so mu grozili, da mu bodo v športnem centru Stožice odklopili elektriko, poravnal vse obveznosti.

V Elektru Ljubljana so povedali še, da zaradi konkurence izgubljajo stranke med gospodinjskimi odjemalci. Med temi jih je pogodbo prekinilo 8,3 odstotka, med poslovnimi pa 2,1 odstotka. Kljub temu naj bi letos dobiček družbe znašal od 500 tisoč do milijon evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.