Slovenija
25 ogledov

Več ponudb v devetem krogu

Mercator trgovina. Anže Petkovšek
Mercator prejel večje število nezavezujočih ponudb. Med njimi Agrokorjevo, ki naj bi bila precej nižja od zadnjič ponujane.

Konzorcij delničarjev Mercatorja je prejel večje število nezavezujočih ponudb za nakup 53 odstotkov delnic trgovske družbe. Koliko, prodajalci, ki prejete ponudbe zdaj preučujejo, ne razkrivajo.

 

Mercator prodajajo že devetič. V tokratnem prodajnem konzorciju so Pivovarna Union, NLB, Pivovarna Laško, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor - Faktoring Beograd, Radenska, Banka Koper, banka Hypo Alpe Adria, NFD 1, Banka Celje in NFD Holding.

Agrokor spet v igri

Med njimi je tudi Agrokorjeva, ki poleg nekaterih skladov velja za enega glavnih igralcev v igri za nakup večinskega deleža Mercatorja.

Hrvati so v zadnji ponudbi za delnico Mercatorja ponujali 221 evrov, tokrat pa naj bi bila cena po ocenah analitikov precej nižja.

Agrokor naj bi že začel zbirati sredstva za nakup Mercatorja, in sicer z borznimi mahinacijami oz. prerazporeditvijo premoženja znotraj skupine Agrokor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.