Slovenija
24 ogledov

Več prometa, zato več strpnosti

Gneča na cesti Spletna kamera PIC
Med velikonočnimi prazniki bodo ceste še dodatno obremenjene. Gnečo lahko pričakujete že danes.

Na  Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da bo povečan pretok vozil na cestah mogoče opaziti že danes, še bolj pa jutri. Priporočajo veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

Več tovornjakov

Že danes bo močno povečan tovorni promet. Za ta vozila bodo zato nastajale daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjši meri pa tudi Sečovlje in Dragonja, se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet.

Previdno s pirotehniko

Velikonočni čas pa ne zaznamuje le gneča na cesti, saj bodo v veliko krajih priredili streljanje s karbidom ali možnarji. Na Policijski upravi Celje opozarjajo, da morajo udeleženci urediti kurišče, ga zavarovati in primerno nadzorovati, po končanem kurjenju pa pogasiti ogenj in žerjavico.

V velikonočnem času se poveča tudi uporaba pirotehničnih sredstev, zato tu velja opozorilo na večjo previdnost pri ravnanju s pirotehniko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.