Slovenija
16 ogledov

Več prosilcev kot hrane

Trgovina Nik Rovan
Rdeči križ. V Kranju in Tržiču se bojijo, da bo leta 2012 premalo hrane za vse.

Pomoč. V Kranju in Tržiču prihodnje leto pričakujejo z negotovostjo. Število prejemnikov pomoči se je letos povečalo, sodeč po podatkih območnih združenj Rdečega križa (OZRK). “Predvidevamo, da bo prihodnje leto prosilcev več, zalog hrane pa premalo,” pravijo v Tržiču. Trenutno imajo 285 prejemnikov pomoči, potrebe po pomoči pa so se letos povečale za 15  odstotkov, dodajajo.

Sto novih v Kranju

V Kranju je trenutno okrog 850 prejemnikov pomoči. Letos so našteli sto novih prosilcev, se je pa število starih zmanjšalo zaradi novih zaposlitev. Potrebe bodo letos pokrili, bo pa težje prihodnje leto, pravi Milka Miklavčič iz kranjskega združenja. “Zmanjšala se bo dobava hrane. Število prosilcev se bo glede na gospodarsko stanje verjetno še naprej povečevalo,” ocenjuje.

Upad v Škofji Loki

Število prejemnikov pomoči se je letos zmanjšalo za okrog 15 odstotkov,” pa je presenetila Fani Mikš iz OZRK Škofja Loka. Trenutno jih imajo nekaj več kot 800. “Če prihodnje leto ne bo stečaja kakega večjega podjetja, ne pričakujemo drastičnega naraščanja povpraševanja po pomoči,” pravi.

O stanju smo poizvedovali tudi na Jesenicah in v Radovljici, vendar podatkov od tam nismo prejeli.

Brezposelnih manj kot lani

Konec oktobra je bilo na Gorenjskem blizu pet odstotkov manj brezposelnih kot decembra lani, pravijo na kranjski enoti zavoda za zaposlovanje. “Ocenjujemo, da se brezposelnost prihodnje leto ne bo bistveno povečala,” pa pravi vodja službe Magdalena Plementaš 
Lombar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.