Slovenija
27 ogledov

Več smeti, višji zneski

V Velenju se obeta tudi novost pri zbiranju kosovnih odpadkov. Teh ne bodo več p Žurnal24 main
Položnice. Občane vznemirili višji zneski odvoza odpadkov. Smeti je spomladi več.

“Marčevska položnica za ravnanje z odpadki me je precej presenetila, saj je znesek na njej precej višji v primerjavi s februarjem,” nas je opozorila bralka iz Velenja. “Preverila sem, ali se je storitev kaj podražila, pa so mi na podjetju PUP - Saubermacher zagotovili, da ne. To me čudi, sploh pa nisem edina, ki jo je položnica neprijetno presenetila,” je dodala. Na višje zneske na položnicah so na mestnem svetu opozarjali tudi nekateri svetniki.

Kar tretjina več
Zneski na položnicah so odvisni tako od količine zbranih odpadkov kot od števila odvozov, pa tudi količine tistih odpadkov, ki jih odpeljemo v zbiralnico v Bukovžlaku,” je pojasnil Janez Herodež, direktor podjetja PUP - Saubermacher. Dodal je, da je marca začel veljati poletni čas odvozov. “Količina zbranih odpadkov se spomladi običajno močno poveča, saj ljudje čistijo domove in okolje. V primerjavi s februarjem, ko smo zbrali 600 ton odpadkov, se je količina v marcu povečala kar za tretjino, na 900 ton,” je povedal Herodež.

Preglednejše postavke
Sicer pa se bodo velenjski mestni svetniki že na današnjem nadaljevanju seje mestnega sveta seznanili s pripravo novih uredb o metodologiji za oblikovanje cen storitev ter ravnanju s komunalnimi in biorazgradljivimi odpadki. “Nova metodologija v osnutku poleg že obstoječih postavk obračunavanja predvideva ločeno obračunavanje zbiranja ločenih frakcij komunalnih odpadkov razen ločeno zbrane odpadne embalaže ter biorazgradljivih kuhinjskih odpadkov in zelenega vrtnega odpada,” je pojasnil Herodež. Nove položnice naj bi bile za občane preglednejše, pričakujejo pa jih lahko proti koncu letošnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.