Slovenija
12 ogledov

Več staršev prosi za pomoč

deklica s torbo Shutterstock
Akcije. Karitas bo osem tisoč otrokom razdelil zvezke. Rdeči križ ima lokalne akcije, a ne v Tržiču, kjer so brez denarja.

Na Karitasu poteka dobrodelna akcija Otroci nas potrebujejo, v kateri so do zdaj zbrali 105 tisoč evrov za nakup šolskih potrebščin, ki jih bodo razdelili otrokom iz socialno ogroženih družin po vsej Sloveniji, je povedala Mojca Urh s Karitasa in dodala, da so v akciji Pokloni zvezek zbrali dobrih 20 tisoč zvezkov za osem tisoč osnovnošolcev.

Rdeči križ nacionalne akcije ni pripravil, imajo pa nekaj lokalnih, a ne na primer v Tržiču, kjer za to nimajo denarja. "Lani smo pomagali 130 otrokom, mislim, da bomo letos še kakšnemu več, ker je več prošenj za pomoč," so povedali na Rdečem križu v Slovenski Bistrici. Na Jesenicah že več let kupujejo potrebščine, ki jih nato razdelijo njihovim prejemnikom socialne pomoči, v Idriji pa bodo 12 družinam pomagali kupiti delovne zvezke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.