Slovenija
6 ogledov

Večdeset milijonov škode

Prvi mož Intereurope Ernest Gortan meni, da bi pri ruski naložbi lahko šlo za ne Žurnal24 main
Delničarji Intereurope danes o odškodninski tožbi proti nekdanjemu vodstvu.

Na današnji skupščini Intereurope bodo delničarji glasovali o predlogu za tožbo proti nekdanji upravi Andreja Lovšina ali njegovim nadzornikom za povrnitev škode, ki naj bi nastala s posli v zadnjih petih letih. Med njimi je ključna naložba v logistični center v Rusiji, za katero so odšteli 140 milijonov evrov, to pa je glede na izsledke revizijske hiše KPMG pomenilo veliko tveganje za poslovanje celotnega koncerna.

 

Umaknili predlog

Pritisk delavcev je zalegel. Paradržavna sklada, Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod), sta včeraj na pritisk zaposlenih in sindikatov umaknila predlog za zmanjšanje števila predstavnikov delavcev v nadzornem svetu Intereurope.

Kot je nedavno dejal zdajšnji prvi mož Intereurope Ernest Gortan, bi lahko pri ruski naložbi šlo za nekaj deset milijonov evrov oškodovanja. Po pričakovanjih bodo delničarji predlog o tožbi podprli.

Po drugi strani pa sta zaradi odpovedi pogodb proti Intereuropi vložila odškodninske tožbe nekdanji predsednik uprave Andrej Lovšin in razrešeni direktor hčerinske družbe Intereurope East Esad Ajeti. Lovšin naj bi zahteval 330 tisoč evrov, Ajeti pa več kot milijon evrov (sam višino zneska sicer zanika). Intereuropo pa zaradi neizplačila dividend toži tudi delničar Interfin naložbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.