Slovenija
26 ogledov

Večer, četrt Mercatorja in Delo naprodaj

Laško in Mercator pivo Anže Petkovšek
Nadzorniki: Uprava Pivovarne Laško naj Mercator proda po maksimalni ceni, sama ali v konzorciju.

Odprodaja. Nadzorni svet Pivovarne Laško (PL) je danes dal soglasje k ponovni prodaji Večera. Časopisna hiša Delo, ki je 80-odstotna lastnica Večera, je tako danes že objavila javni razpis, ki se bistveno ne razlikuje od prvega. Med drugim določa, da morajo potencialni kupci Večera do 7. maja oddati nezavezujoče ponudbe, nato pa sledijo pogajanja s kupci, je včeraj potrdil prvi nadzornik Laškega Vladimir Malenković.

V drugi polovici maja bo sledila še objava razpisa za prodajo časopisne hiše Delo. Ali drži, da se Delo ne bo prodajalo v kosu ampak v treh delih, je sogovornik odgovoril, da je to še preuranjeno napovedovati, saj je najprej cilj odprodaja Večera.

Jutri konec konzorcija

Prav tako so nadzorniki govorili o odprodaji 23, 34-odstotnega deleža Mercatorja in sprejeli sklep, „da se prodaja nadaljuje“. Pri tem Malenković pravi, da je cilj, da Pivovarna Laško, ki jo vodi Dušan Zorko, za delnice Mercatorja iztrži maksimalno ceno. „Pri tem pa nismo prejudicirali ali naj paket delnic prodaja sama ali pa gre v konzorcij,“ pravi prvi nadzornik.

Kot je že znano, obstoječa konzorcijska pogodba o skupni prodaji Mercatorja, ki so jo podpisale banke in družbe iz skupne Pivovarne Laško poteče danes, kar pomeni, da PL ta dogovor več ne obvezuje.

Komentarjev 1
  • Dixon 09:36 15.marec 2012.

    Zorko in vsi v laškem se sprenevedajo in si sploh ne prdstavljajo kaj pomeni za slovensko gospodarstvo prodaja mercatorja tujcem. njim gre samo za denar in reševanje laškega. posledice ob prodaji mercatorja pa bile kar velike. na policah trgovin bi ...prikaži več bili le še tuje izdelki, slovenskih pa vse manj, kot je recimo v drogerijah DM, kjer slovenskih izdelkov sploh ne moreš več kupiti, prevladujejo pa tuji izdelki. kaj bo z vsemi dobavitelji in z vsemi tistimi ki sodelujejo z mercatorjem. za slovensko gospodarstvo to zagotovo ni dobra poteza...