Slovenija
31 ogledov

Večer in Dnevnik bodo spet brali

slovenija 24.06.2010 casopis Vecer; foto:Sasa Despot Saša Despot
Fištravec je spet naročil časnika, ki ga je prejšnji župan odjavil.

Na pobudo novega župana Andreja Fištravca je Mestna občina Maribor z današnjim dnem naročila tiskane izdaje dnevnih časopisov Večer in Dnevnik ter tednika 7 dni. Na občini teh prej niso prejemali, saj jim prejšnji župan Franc Kangler očitno ni bil naklonjen in je večkrat javno kritiziral delovanje njihovih novinarjev.

"Bivše vodstvo občine je v začetku lanskega leta odjavilo naročnino časniku Večer, predvidevam da zaradi kritičnega poročanja novinarjev in opozarjanj na številne nepravilnosti. Osebno si ne morem predstavljati, da je občina lahko odjavila dnevni časopis, ki ima edini redno rubriko o Mariboru in vsakodnevno poroča o delovanju lokalne skupnosti," je v današnjem sporočilu za javnost zapisal novi župan Fištravec, ki je županske posle prevzel na začetku tega tedna.

"Vodstvo Mestne občine Maribor podpira uredniško neodvisnost medijev in si želi konstruktivnega sodelovanja s sedmo silo," je še dodal.

Kot redni naročnik dnevnih časopisov Delo, Finance, Slovenske novice in brezplačnika Žurnal24 so tako na mariborski občini znova postali naročnik časnika Večer in povsem na novo časopisa Dnevnik. Prav tako bodo lahko prebirali tednik 7 dni, ki ga izdaja ČZP Večer s sedežem v Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.