Slovenija
16 ogledov

Večina dobila majsko plačo

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Stavka. Delavci čakajo, da bo uprava zagotovila denar za plačo še preostalim.

 

Tri delavke od 500 članov sindikata naj bi po besedah Lojzeta Raška maja koristile posojilo sindikata za 50 evrov.

Več kot 1.150 delavcev v Preventu je včeraj dobilo izplačano majsko plačo. Stavka je v večjem delu tega koroškega velikana tako preklicana. Še vedno pa je v zraku današnja prekinitev dela v Prevent Globalu, kjer 160 ljudi zaradi blokiranih računov podjetja včeraj še ni dobilo plače za peti mesec.

Še en sestanek z upravo
"Danes ob 12. uri se dobimo s predsednikom uprave Prevent Globala. Če nam bo zagotovil, da bodo plače izplačane, se bodo delavci vrnili na delo, če ne, pa bo sindikat sprožil postopek za takojšnjo stavko," je za Žurnal24 pojasnil Vlado Zorman, predsednik svobodnega sindikata v omenjenem podjetju.

Za posojilo pet odstotkov

Edini Prevent

Kriza. "V tem trenutku ni nobenih drugih podjetij na Koroškem, ki bi bila v takšni krizi, da delavci ne bi dobili plač. Edini takšen primer je Prevent," je pojasnil Lojze Raško, sekretar v koroški območni organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Je pa tako kot prejšnji mesec tudi tokrat svobodni sindikat za svoje člane v Preventu zagotovil brezobrestni kredit v višini 50 evrov za vse zaposlene. "To pomeni, da jim zdaj, ko niso imeli plač, posodimo denar, ko pa dobijo izplačilo, jim znesek odtegnemo," je razložil Zorman. Dodal je, da se jih je tokrat od 500 članov sindikata za posojilo odločilo 25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.