Slovenija
21 ogledov

Večina nezadovoljna z delom vlade

Prva seja nove vlade Saša Despot
Dve tretjini vprašanih sta z delom vlade Alenke Bratušek nezadovoljni.

V tokratni anketi Dela je 62 odstotkov vprašanih nezadovoljnih z delom vlade Alenke Bratušek, 32 odstotkov pa jih je zadovoljnih. 53 odstotkov vprašanih pričakuje, da se bo v prihodnjih 12 mesecih gospodarski položaj v Sloveniji poslabšal. 74 odstotkov anketiranih pa meni, da bo krizni davek prizadel njihov družinskih proračun, kaže anketa Dela.


Pol pol za dopust vlade

V tokratni anketi dela so spraševali tudi, ali je primerno, da vlada v teh kriznih časih odhaja na dopust. 49 odstotkov vprašanih meni, da ni primerno, enak odstotek pa jih meni, da je primerno. Dva odstotka vprašanih sta odgovorila z ne vem.

Še slabše bo

Več kot polovica vprašanih (53 odstotkov) pričakuje, da se bo gospodarski položaj v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih poslabšal. 32 odstotkov vprašanih meni, da se ne bo spremenil, izboljšanje pa pričakuje jih 13 odstotkov.

Tri četrtine proti kriznemu davku

74 odstotkov vprašanih meni, da bo krizni davek prizadel njihov družinskih proračun, 25 odstotkov jih meni nasprotno, da davek ne bo prizadel njihovega proračuna. 66 odstotkov jih meni, da bo davek resnično uveden, 29 odstotkov, da ne bo, pet odstotkov pa jih ni vedlo, kako odgovoriti.

Četrtina letos ne bo šla na dopust

Anketirane so spraševali tudi o letnem dopustu. 46 odstotkov jih namerava zapraviti enako kot lani, štirje odstotki bodo zapravili več, 24 odstotkov pa manj. Četrtina anketiranih se letos ne bo odpravila na dopust.

Komentarjev 4
  • dragec 11:36 05.avgust 2013.

    Kdo je njo volil?. Sicer lepša je od onega tvojega plešastega vlastodržšca

  • Ferluci 10:27 05.avgust 2013.

    Nesposobno važna in samozadostna samovšečka. Sicer pa - to ste volili, imejte.

  • ennanova 09:53 05.avgust 2013.

    Psihično stanje Slovenije in pradavni zakonDolgove bi moral namreč poplačati tisti, ki jih je ustvaril, ne tisti, ki jih je zaradi dobre volje sprejel in prevzel na svoja pleča. Tak je zakon še iz pradavnine.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1106-psihicno-stanje-slovenije-in-pradavni-zakon-psihicno-stanje-slovenije-in-pradavni-zakon