Slovenija
38 ogledov

Večina pošt ne bo več odprta ves dan

Pošta je ustrezno ukrepala, ko je bila opozorjena na napako, in ni namenoma zadr Saša Despot
Do poletja bo večina poštnih poslovalnic, razen največjih, prešla na novi deljeni delovni čas. Prve spremembe bodo že 2. maja, zadnje 2. julija. Le največje poslovalnice bodo še naprej odprte od 8. ure zjutraj do 18. ali 19. ure zvečer.

Tako kot bančne poslovalnice tudi poštne ne bodo več na voljo ves dan. Tri četrtine jih prehaja na deljeni delovni čas. Prve z 2. majem, zadnje z 2. julijem.

 

Odpuščanja ne bo

"Preoblikovanje delovnih časov pošt je le eden od ukrepov, ki so potrebni za ohranjanje dolgoročne stabilnosti in uspešnosti poslovanja Pošte Slovenije, ki jih je družba dolžna zagotoviti. Zaradi preoblikovanja delovnih časov pošt, to moram še posebej poudariti, nihče od zaposlenih ne bo izgubil zaposlitve, vse spremembe bodo regulirane z naravnim odlivom (upokojitve, odhodi)," pravi generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.

Prav tako na Pošti pravijo, da uporabniki zaradi te spremembe ne bodo prikrajšani, saj so delovni čas določili tako, da so upoštevali, kdaj je na poštah največja gneča.

Komentarjev 7
  • poštarca 16:46 29.marec 2012.

    se popolnoma strinjam !!!!

  • poštarca 16:44 29.marec 2012.

    jozek D. tu je bila samo dobra volje ene od uslužbenk, ki vam ni želela računat potrdila, druga je pa to naredila po poštnem ceniku. Ja, tudi to je res, da lahko enako pošiljko pošlješ na več različnih načinov - ...prikaži več v ponudbi imamo več možnih storitev za pošiljanje pošiljk. Nekaj teh storitev je objavljenih tudi na spletni strani pošta.si. Poudarila bi še to besedo " nezainteresiranih" uslužbenk - na poštnem okencu lahko: pošljete pošiljko (navadno, priporočeno, ups,....), prevzamete pošiljko, plačate položnice, najamete kredit, naredite depozit, odprete osebni račun, prodate delnice, ....storitve iz vsakdana,...poleg tega jo pa čaka za hrbtom še tona pošte, ki jo mora sprejeti in odpraviti naprej....vse to mora biti narejeno točno po tehnoloških pravilih, ker če se zmoti je lahko ob 5% plače. In seveda če ste bil na pošti ste videl tudi ničkoliko trgovskega blaga ....zato posluša od šefov samo prodaja, prodaja, prodaja....

  • allstarr111 09:52 29.marec 2012.

    Že tko je vrsta v vsaki pošti kamor prideš + večinoma nezainteresirane uslužbenke od katerih ima vsaka svoj unikatni protokol kako se kaj pošilja, tko da na isti pošti lahko enako pošiljko pošlješ pod različnimi pogoji + ena ti hoče ...prikaži več računat potrdilo o oddaji pošiljke, pri drugi pa je samoumevno da ti ga potrdi brezplačno. Da o občutno predragih storitvah ne izgubljam besed.