Slovenija
19 ogledov

Večina proti varčevanju

“Svojo sejnino bom v celoti namenil za šport in v humanitarne namene, pa naj zve Žurnal24 main
Podbregar za prepolovitev. Černač proti: To je populizem.
Največ 320 evrov
Višina. Mesečna sejnina je 240 evrov neto, če je oseba samo član občinskega sveta, najvišje izplačilo pa je 320 evrov neto, če je tudi predsednik enega in član še enega delovnega telesa. Svetnikov je 23.

Glede na težke čase menim, da so vrednosti za motivacijo članov občinskega sveta za udeležbo na sejah enormne, še posebej zato, ker nekateri ne posegajo v razpravo in so samo glasovalni stroj. Zato predlagam prepolovitev vrednosti sejnin,” je polemično razpravo na zadnji seji odprl Iztok Podbregar, svetnik LDS.

Obračunaval o falconu
Njegov predlog je bil na glasovanju zavrnjen, saj so bili proti podžupan Zvonko Černač (SDS) in koalicijski svetniki. “To je populizem. Vi boste to vedeli, gospod Podbregar; varčevati je treba pri falconu, ne pri malenkostih, ki niso niti za eno krilo falcona,” mu je odvrnil Černač in dodal, da lahko tako ali tako vsak, ki želi, sejnino nameni v dobrodelne namene. Podbregar mu je odgovoril, da falcon nima nič opraviti s postojnskim proračunom.

Ne odprejo ust
Uroš Petohleb (LDS) je pripomnil, da je vsak, ki je v občinskem svetu zaradi denarja, zgrešil namen in da bi bilo treba razmisliti, kako sankcionirati tiste, ki pridejo sejo le odsedet.

V zvezi z očitkom, da nekateri svetniki (skoraj) nikoli ne odprejo ust, je Černač dejal, da so v občinskem svetu zato, da glasujejo za izvedbo koalicijskega programa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.