Slovenija
14 ogledov

"Večina redarjev je bila na Viču"

1/5
Žurnal24 main
"Redarji so nudili pomoč na poplavljenih območjih Viča," odgovarja MOL na očitke mestne iniciative, da se redarji v ponedeljek niso odzivali na jezne klice prebivalcev okolice Stožic.

"V ponedeljek so bili zaradi prireditve Not padu lajv!? vhodi na zasebne posesti v okolici stadiona Stožice zablokirani z objestno parkiranimi vozili obiskovalcev prireditve. Vozila so pustili na vseh pločnikih, zelenicah in celo med nasajenim grmovjem," so nam včeraj zatrdili ogorčeni člani mestne iniciative. "Mestnih redarjev in policije kljub večkratnim urgentnim pozivom stanovalcev ni bilo od nikoder," so še dodali. Celoten članek si preberite TUKAJ. Fotografije si oglejte TUKAJ.

Številka dežurnega na mestnem redarstvo je bila v večernem času preobremenjena in verjamemo, da kateri od bralcev ni mogel sporočiti svojih težav.
MOL

"Glede na izjemne razmere je v ponedeljek večje število redarjev nudilo pomoč na poplavljenih območjih na območju Viča. Na prizorišču ponedeljkovega dogodka pa je bila mešana policijsko-redarska patrulja, ki je po najboljših močeh skrbela za prevoznost poti in cest," na očitke odgovarjajo na Mestni občini Ljubljana.

Redar iz mešane policijsko-redarske patrulje je po podatkih mestnega redarstva sicer v ponedeljek izrekel preko 30 ukrepov zoper voznike nepravilno parkiranih vozil.

Rešitev v promociji prometnega režima

Na Zavodu Tivoli so nam zatrdili, da od organizatorjev posameznih dogodkov pričakujejo promocijo in uporabo prometnega režima, ki se je za zelo dobrega izkazal v času otvoritvenih tekem 10. in 11. avgusta. "Takrat so bila v medijih objavljena vsa bližnja parkirišča, opisan je bil vozni red vseh mestnih avtobusov, ki imajo postajališča v bližini Centra Stožice, vse pa je bilo dodatno prikazano tudi z zemljevidi," so še dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.