Slovenija
20 ogledov

Večina zdravnikov se stavki ne bo pridružila

Predsednik sindikata Fides Konrad Kuštrin je napovedal, da se bodo priključili v Žurnal24 main
Največji sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides se napovedani stavki dela javnega sektorja 18. aprila ne bo pridružil. Se bo pa protestom pridružilo več sindikatov vojakov.

To je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Stavko pa so tudi uradno napovedali v Sindikatu državnih organov, pridružuje se ji tudi vsaj 39 sindikatov v vzgoji in izobraževanju, ki so člani Sindikata VIR.

Predsedstvo Fidesa je sicer danes kot povsem nesprejemljive ocenilo predloge o znižanju razponov med plačnimi razredi. To po njihovem mnenju pomeni utrjevanje uravnilovke in nepovraten poseg v plačni sistem. Prav tako kot nestrokoven in nekorekten ocenjujejo poseg v kolektivno pogodbo glede dopustov.

Vendar pa so ocenili, da imajo v okviru mandata, ki jim ga je podelil glavni odbor, še vedno možnost s pogajanji priti do sprejemljivih rešitev. Naslednja seja glavnega odbora bo v četrtek, ko bodo odločili o nadaljnjih korakih.

Stavkalo vsaj 39 sindikatov

Tudi če bi v četrtek sprejeli sklep o začetku stavke, pa se stavki 18. aprila ne morejo pridružiti, saj jo morajo sindikati dejavnosti posebnega družbenega pomena napovedati najmanj deset dni vnaprej.

Stavki pa se bo pridružilo najmanj 39 sindikatov delavcev, ki so združeni pod Sindikatom VIR. Toliko se jih je namreč izreklo za stavko, v treh zavodih so člani sindikata glasovali proti in tako ne bodo stavkali, medtem ko osem sindikatov še ni posredovalo poročila o glasovanju.

Komentarjev 10
  • dd 11:56 08.april 2012.

    Optostite, ampak zdravniki si zdaleč ne zaslužijo sedanjih plač. Naj omenim: neustrezne obravnave, pomanjklive in zgrešene diagnoze, ogormnega neznanja,...!!!To se kaže v bolnikih, ki tavamo do raznih "odrešenikov"; homeopatih, bionergetikov,... raznih bio lekarnah,..Raje naj mislijo na dodatna izobraževanja ...prikaži več in ne koliko jim spolzi skozi prste!!!

  • graff 10:52 08.april 2012.

    "Večina zdravnikov se stavki ne bo pridružila"Se pa bo večina javnega sektorja ,,UPRLA,, mrebitnemu zvišanju njihovih plač že samo za ,,1,, stotin. Klin se s klinom zbija, naj si zapomnijo ,,božanstvo v beli halji zgoraj,,!

  • stalker 09:36 07.april 2012.

    ja če zdravniki nemorjo prezivet iz 950 eurou pol tut iz 5000 € nemorjo prezivet kva so to budale