Slovenija
26 ogledov

Večino pojedo Italijani

"Želimo, da bi ljudje bolje spoznali ribe. Kar ulovimo doma, v večini pojejo Ita Žurnal24 main
Koper. Šesti sejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre 9. in 10. oktobra.
Kulturni program
S kočijo. Med sejmom se bo v Kopru predstavila pobratena občina Ferrara iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, sodelovala pa bo tudi Kobilarna Lipica. Med sejmom bo po mestu vozila kočija, organizirani pa bodo tudi prevozi z ladjico po zalivu.

Sejem. “Zelo smo zadovoljni, da bo letošnja rdeča nič prireditve ribištvo,” je povedal Oskar Fritz, predsednik organizacijskega odbora sejma Dnevi kmetijstva slovenske Istre, ki bo letos pri nas šestič.

123 stojnic
Sejem bo na Ukmarjevem trgu v treh šotorih. Letos bomo imeli 123 stojnic; lani jih je bilo približno 105, kar kaže, da se je sejem prijel. Poseben prostor v šotoru bodo imeli ribiči, ki jih bo 12 ali 13,” je razložil Marko Škrobar iz skupine Tojeto, ki je bila že petič izbrana na razpisu za izvajalce sejma.

Sezona za ribištvo je slaba. Upam, da ne bo nihče zameril, če bo prva predstavitev bolj skromna.
Snežana Levstik

 

Sosedje vedo, kaj je dobro
“Poskušali bomo obnoviti spomin na staro ribištvo, prikazana bo tudi tehnika šivanja mreže. Želimo, da bi ljudje bolje spoznali ribe in tako vrnili ugled temu sektorju. To, kar ulovimo doma, zdaj namreč v večini pojejo Italijani – ker vedo, kaj je dobro,” je dejala Snežana Levstik iz ribiške pisarne.

Predstaviti kmetijstvo
Namen sejma – financira ga Mestna občina Koper – je predstaviti istrsko kmetijstvo prebivalcem obalnih mest in prestalim obiskovalcem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.