Slovenija
22 ogledov

Večja varnost – nova smrtna žrtev

1/2
Žurnal24 main
Stari vrh je zahteval novo smrtno žrtev. Za smučišče, na katerem je pred letom dni pod teptalcem umrla majhna deklica, to predstavlja nov hud udarec.

20-letnik, ki se je na Starem vrhu poškodoval v nedeljo med nočno smuko, je umrl včeraj zvečer v ljubljanskem kliničnem centru.

Nikoli ni dovolj ograj, blazin, ničesar. Na koncu se pa dva zaletita in ne moreš nič narediti.
Janez Zajc, nadzornik na Starem vrhu

Z njim sta bila na smuki dva prijatelja, s katerima se je odpravil tudi na zadnjo vožnjo s šestsedežnico, a ga kasneje med vožnjo nista videla.

Ker policija ni našla nobenih prič, točen potek dogajanja ni znan. Kriminalisti nadaljujejo preiskavo morebitnih ostalih okoliščin, ki bi lahko vplivale na nesrečo.

Lani je po nesreči obisk Starega vrha za nekaj časa upadel. Konec sezone so vseeno zabeležili 10 odstotkov večji obisk.

Obletnica dekličine smrti
Čez šest dni bo minilo eno leto, odkar je na istem smučišču teptalec povozil šestletno deklico. Kot nam je dejal direktor smučišča, jih je ta dogodek precej pretresel in so se od takrat dalje še bolj trudili za varnost. Z enim od nadzornikov na smučišču smo si ogledali kraj tokratnega tragičnega dogodka in jih povprašali, ali bodo zdaj še dodatno povečali varnostne ukrepe. Več v videoprispevku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.