Slovenija
47 ogledov

Večkrat zabodel ženo

Razočarana ljubimka ali žrtev poskusa posilstva? Orožje je bil nož. (Foto: Istoc Žurnal24 main
68-letnik iz Mežice je v noči iz nedelje na ponedeljek večkrat zabodel svojo 63-letno ženo in jo pri tem huje poškodoval.

V noči iz nedelje na ponedeljek so kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec v navzočnosti dežurnega državnega tožilca okrožnega državnega tožilstva Slovenj Gradec in dežurne preiskovalne sodnice okrožnega sodišča Slovenj Gradec opravili ogled kraja kaznivega dejanja poskusa uboja, ki ga je utemeljeno osumljen 68-letni moški iz Mežice, so sporočili s PU Slovenj Gradec.
 
Osumljeni je v stanovanju v Mežici z nožem večkrat zabodel 63-letno ženo in jo pri tem huje telesno poškodoval.

"Hudo poškodovano žensko so prepeljali v bolnišnico. V poznih večernih urah so nam sporočili, da ni več v smrtni nevarnosti," je za zurnal24.si povedal Peter Pungartnik s PU Slovenj Gradec.

Zoper osumljenca bodo tako policisti podali ovadbo. Ta bo še danes priveden k preiskovalnemu sodniku, "za katerega upamo, da bo zoper njega odredil pripor".

Stari znanec policije
Kot nam je povedal Peter Pungartnik, gre za starega znanca, ki je v zadnjih letih pogosto izvajal nasilje nad ženo.

"Zoper njega smo podali dve ovadbi zaradi nasilja in ukrepe o prepovedi približevanja. Ker jih je kršil, smo mu izrekli več glob in ga večkrat odstranili od žene," je še dejal Pungartnik.

Živela skupaj
Po besedah Pungartnika sta zakonca bolj ali manj živela skupaj. Malo v stanovanju, ki je v ženini lasti, malo na kmetiji. Mož se je kljub večkratni prepovedi približevanja redno vračal domov. "Zadnji ukrep prepovedi približevanja mu je prenehal veljati 27. marca letos. Po tem sta do današnjega dogodka v stanovanju spet živela skupaj." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.