Slovenija
3397 ogledov

Večni derbi: Policija pridržala 56 oseb

Viole NK Maribor Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Ljudski vrt Profimedias
Na tribunah so ponovno gorele bakle, še pred samo tekmo pa je policija zadržala več navijačev ...

Že pred samo tekmo v centru Ljubljane zaznali skupino Viol, poleg njih pa še večjo skupino Dragonsov, ki so po podatkih policije poskušali z njimi obračunati (osebe so bile maskirane, pri sebi imeli palice). Posredovali so policisti, ki so na kraju za vzpostavitev javnega reda in miru prijeli 56 oseb, zoper pa so njih so v skladu z določili 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje, pri čemer so uporabili tudi prisilna sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo in plinski razpršilec.

"Osebe so bile, ko so prenehali razlogi za pridržanje - po končani nogometni tekmi - izpuščene," je sporočila predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Policisti bodo poleg tega zaradi uporabe pirotehnike in njenega vnosa zoper 5 kršiteljev, od tega sta dva mladoletna, podani obdolžilni predlogi. Štirim so prav tako zaradi uporabe pirotehnike že izdani plačilni nalogi, dvema pa še zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ker je bilo med tekmo uporabljenih več pirotehničnih sredstev na tribunah med organiziranimi navijači, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah, identifikacijo kršiteljev ter morebitnih drugih kršitev povezanih z nogometno tekmo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Nogometno tekmo med ekipama NK Olimpija in NK Maribor si je v Stožicah po podatkih policije ogledalo približno 13000 ljudi, od tega približno 1200 domačih organiziranih navijačev in približno 450 gostujočih organiziranih navijačev ter približno 250 simpatizerjev gostujočih navijačev.

Glede na lanske izgrede navijačev v Ljubljani, ko so maja na derbiju člani navijaških skupin Green Dragons in Viole uporabili pirotehnična sredstva in v policiste metali stole in premične ograje, pri čemer je bilo poškodovanih šest policistov, je bila tekma ocenjena kot dogodek visokega tveganja.

V varovanje tekme so bili zato vključeni policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, policisti konjeniki, policisti postaje prometne policije, v pomoč pa jim je bil tudi helikopter, na celotnem prireditvenem prostoru v Stožicah, kot tudi v ožji in bližnji okolici, po napovedih policije pa je bil uporabljen tudi video nadzor (na samem stadionu in v mestu oziroma na krajih, kjer se bodo zadrževali pripadniki organiziranih navijaških skupin).

večni derbi Olimpija Maribor Stožice Večni derbi Šport Olimpija koraka proti naslovu, Zahović ohranil upanje za Maribor
Komentarjev 6
 • Žurnalček 13:44 01.april 2018.

  Pisduni novinarski , v Policiste so ograje metali kreteni iz Viol , ne pa tudi Zmaji !

 • Lavdan 13:28 01.april 2018.

  Policaji bi jih morali nagnati v Jankovićeve katakombe zraven stadiona in naj se pobijejo, če želijo, da bo enkrat mir pred to bando.

 • Avatar Leon
  Leon 09:31 01.april 2018.

  In,če so ti razbijači in huligani res Viole ,potem je potrebno uvesti kazen zoper navijaško skupino in NK MARIBOR ter njihovega predsednika ,ki se identificira kot Viola !

Sorodne novice