Slovenija
420 ogledov

'Vedel sem, da sta mrtva'

Oče umorjenih otrok (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Nekdanji mož Kristine Mislej in njen oče sta na sodišču pričala, kaj se je zgodilo usodnega marčevskega večera, ko naj bi Mislejeva ubila svoja dva otroka.

"Tistega večera, ko me je poklical kriminalist in mi povedal, da se je nekaj hudega zgodilo mojim otrokom, sem vedel, da sta mrtva. Rekel sem le, povejte mi, ali ju je zadavila ali vrgla skozi okno. Vedel sem, da se bo enkrat nekaj zgodilo, saj sem na to opozarjal številne ustanove, od Centra za socialno delo Sežana, kamor sem poslal 277 mailov, sodišče v Kopru in Sežani, a mi nihče ni prisluhnil," je oče marca umorjenih otrok v Sežani Andrej Gorup povedal sodnici, ki za umor otrok sodi njegovi nekdanji ženi Kristini Mislej.

Težave v njunem zakonu naj bi se začele kakšno leto po njuni poroki, ko naj bi Gorup ugotovil, da ima psihične težave in da pretirano uživa alkohol.

"Kristina je od decembra 2007, ko je zapustila zdravljenje odvisnosti od alkohola, stanovala pri starših, saj se je iz našega skupnega stanovanja izselila. V času najinega zakona je bila kdaj zelo depresivna, drugič pa zelo evforična, da bi gore premikala," pravi Gorup.

Z deljenim skrbništvom se je strinjal, čeprav je sam menil, da ni primerna za skrbništvo: "Strinjal sem se zato, ker je januarja 2008 na Centru za socialno delo Sežana grozila, da če se ne strinjam z deljenim skrbništvom, bo otroke ugrabila," pravi Gorup.

"Kadar me je Kristina poslala po zdravila, lahko so bila zanjo ali za otroke, mi je rekla naj zdravila vpišejo v knjigo na ime njenega očeta, zdravnika Iztoka Misleja. Njeni starši so tudi zelo prikrivali njeno zdravstveno stanje in to več let, namesto da bi ji pomagali, veliko njenih težav pa se je začelo pojavljati že v mladosti, od kleptomanije, motnje prehranjevanja, kasneje pa se je zdravila zaradi depresij in alkoholizma,“ je še povedal Gorup.

Oče obtožene umora svojih otrok, Iztok Mislej, ki je na prostor za priče stopil po zaslišanju nekdanjega hčerkinega moža Gorupa, pa zanika, da bi hčerki kot lečeči zdravnik zdravila predpisal več kot trikrat ali štirikrat. Vendar le zato, ker naj ne bi uspela dobiti svojega psihiatra Gorazda Mrevljeta. In da je vse zapisal v njen zdravstveni karton. Po naših podatkih so kriminalisti že ugotovili, da to ne drži.

Misleja je hči usodnega večera pozno klicala, bila je prestrašena in zmedena. "Povedala mi je, da sta otroka modra v obraz in pobruhana in naj hitro pridem na pomoč," pravi Mislej. Svetoval ji je, naj pokliče reševalce na 112, in odšel k njej v sosednji blok. Tam je videl otroka ležati na postelji, bila sta modra v obraz, začel je oživljati vnuka, upal je, da se bo zbudil.

"Kristina je jokala, ga spraševala, kaj naj stori z Emo, zato sem ji svetoval, naj me posnema. Potem so prišli reševalci in so oživljali Emo. Vendar sta bila otroka mrtva. Moja Kristina je nedolžna. Imam pa neke sume in domneve kdo bi lahko otroke umoril, čeprav policija pravi, da so bili v stanovanju le ona in otroka."


V bloku, kjer je Kristina Mislej živela z otrokoma, naj bi živel neki problematičen moški, ki naj bi užival alkohol in naj bi ga Mislej zaradi tega nekoč zdravil. Zaradi vinjenosti naj mu večkrat ne bi želel predpisati zdravil. Dan po tragičnem dogodku sta se srečala na stopnišču in mu je ta moški dejal: "Prasec, prav ti naj bo, to si si zaslužil". Obvestil naj bi tudi kriminalista, ki je vodil preiskavo, vendar o tem domnevnem razkritju Iztoka Misleja ni nobenega uradnega zaznamka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.