Slovenija
10 ogledov

Vedno daljši zastoji

kolona_bobo250409 Žurnal24 main
V času praznikov gre na slovenskah cestah pričakovati povečan promet. Tako so v smeri proti Kopru že zastoji. Vendar so obnovitvena dela še vedno tista, ki terjajo največ zastojev.

Na primorski avtocesti je med razcepom Gabrk in priključkom Senožeče v smeri Ljubljane zaradi okvare tovornega vozila oviran promet na počasnem pasu. Prav tako je gost promet v bližni počivališča Ravberkomanda v smeri proti Kopru. Po zadnjih so kolone dolge že štiri kilometre. Gost promet je tudi primorskih regionalnih cestah. Na Dolenjskem je med Hrastjem in Smednikom zaradi megle oviran promet. Zastoji so tudi ne mejhnih prehodih Dragonja in Obrežje. Na mejnem prehodu Obrežje vozniki čakajo dve uri za prestop meje, na mejnem prehodu Dragonja pa dobre pol ure. Na Sečovljah pa tako vozniki tovornih kot vozniki osebnih vozil čakajo 15 minut.

Predvideveni zastoji
Po Sloveniji bodo potekale številne prireditve zaradi katerih je mogoče pričakovati oviran na regionalinih cestah. Tako bo zastoji predvidoma na regionalni cesti Solkan - Gonjače na mostu čez Sočo oviran promet med 11. in 18. uro, na regionalni cesti Dole - Šentjur v Šentjurju bosta od 14.30 do 15. ure in od 15.30 do 16.30 ure popolni zapori; obvoza ne bo, na regionalnih in lokalnih cestah v okolici Domžal bodo med 10. in 13. uro do 30-minutne popolne zapore.

Zapore zaradi obnovitvenih del
V Ljubljani bo prišlo zaradi obnovitvenih del prišlo do popolnih zapor na Zaloški cesti Zaloški cesti v križišču z Grablovičevo ulico na nivojskem železniškem prehodu in na na Litostrojski cesti na mestu nivojskega križanja z železniško progo Ljubljana - Jesenice. V Ljubljani je zaprta Peruzzijeva ulica na odseku med Jurčkovo cesto in križiščem pri nadvozu čez AC zaradi rekonstrukcije ceste.

Zaradi obnovitvenih del so zaprte še nekatere polovice avtocest. Tako je zaprta avtocesta na Štajerskem med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici, na Dolenjskem med priključkoma Grosuplje in Šmarje - Sap. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici. Zaprt je priključek Grosuplje v smeri Ljubljane in na Primorskem pri Uncu in med počivališčem Studenec in priključkom Razdrto. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici. V smeri Ljubljane je zaprt uvoz Unec.

Na glavni cesti Koper - Izola je med priključkoma Slavček in Semedela popolna zapora v smeri Izole zaradi obnovitvenih del. Promet poteka po drugi polovici glavne ceste dvosmerno. Priključek Semedela je v smeri Izole zaprt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.