Slovenija
54 ogledov

Vedno več kandidatov

Tomaž Orešič je skupaj s Katarino Kresal snemal predvolilni spot. (Foto: Faceboo Žurnal24 main
Lobiranje za glasove. Kandidati so se že pognali v neuradni predvolilni boj.

Kar 11 kandidatov se bo čez nekaj dni pognalo v boj za županski prestol v drugem največjem mestu.

Dejavnosti v polnem teku
Včeraj je pričakovano svojo kandidaturo najavil Stojan Auer, predsednik stranke Lista za pravičnost in razvoj (LPR). Na uradno volilno kampanjo, ki se začne 10. septembra, pa se pospešeno pripravljajo tudi drugi kandidati.

kandidati, Maribor, Franc Kangler, Dejan Zavec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tako je Gregor Jager (Zares) pred dnevi že odprl svojo štabno pisarno v strogem središču mesta. Enako je storil tudi Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), in sicer na Glavnem trgu.

Janez Ujčič
(DeSUS) si je volilne točke še pred začetkom kampanje nabiral na srečanju upokojencev Zgornje podravske regije, ki je bila pod Pohorjem. Tomaž Orešič (LDS) je pred dnevi v središču mesta snemal predvolilni spot.

kandidati, Maribor, STOJAN AUER | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Bojan Horvat
(SD) za glasove že lobira med meščani različnih mestnih četrti. Tomaž Kancler (podpora SDS) še vedno ni uradno najavil svoje županske kandidature.

Kandidatki Monika Piberl (Glas žensk) in Melita Cimerman (Zeleni Slovenije) sta bili v zadnjih tednih videni na kar nekaj družabnih dogodkih. Za župana bo kandidiral tudi Teodor Lorenčič (Lista za Maribor).

kandidati, Maribor, Gregor Jager | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Druge prioritete župana

Aktualni župan Franc Kangler je toliko protikandidatov komentiral takole: “Nimam se časa ukvarjati z nasprotniki, ker sta moji prioriteti dokončanje projektov in vodenje občine.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.