Slovenija
25 ogledov

Vegrad ali razpis za Khislstein

Optimizem sredi septembra, ko je obnova gradu spet stekla, je zaradi stavke Vegr Žurnal24 main
Obnova gradu. Občina čaka odločitev stečajne upraviteljice Vegrada.

Grad. Vodstvo kranjske občine upa, da se bo že prihodnji teden sestalo s stečajno upraviteljico Vegrada Alenko Gril in dogovorilo glede dokončanja obnove gradu Khislstein. “Po tem sestanku naj bi bilo jasno, ali bomo obnovo nadaljevali z Vegradom ali pa izvedli nov razpis,” je dejal Mirko Tavčar, direktor kranjske občinske uprave.

Prekinitev tvegana
Po oceni Tavčarja je za dokončanje obnove gradu potrebnih še deset odstotkov gradbenoobrtniških del. Na vprašanje, zakaj mestna uprava preprosto ne poišče drugega izvajalca, je opozoril, da bi bila enostranska prekinitev z Vegradom lahko tvegana. Za priprave in izvedbo razpisa za novega izvajalca bi namreč izgubili vsaj dva meseca.

Imamo tehtno opravičilo. Dvomim, da bi evropski denar lahko izgubili, vendar te možnosti ne morem povsem izključiti.
Mirko Tavčar

Zamuda z obnovo gradu Khislstein ogroža pridobljena evropska sredstva. Tavčar miri duhove: “Službo vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj smo že zaprosili za podaljšanje roka.

Sestanek s stečajno upraviteljico prihodnji teden naj bi dal tudi odgovor na to, kako bi zaključek obnove z Vegradom sploh tekel. Tavčar bi najraje videl, da bi funkcijo glavnega izvajalca s privolitvijo Vegrada prevzel eden od podizvajalcev. Povedal je, da pogovori z enim od teh že potekajo; s kom, pa včeraj ni želel razkriti.

Preuranjeno

Grilova je bila včeraj zvečer zadržana. “Zadeve moramo urediti,” je priznala, sestanka s Kranjčani za prihodnji teden pa vseeno ni želela potrditi. Kaj več tudi ni želela komentirati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.