Slovenija
7 ogledov

Vegrad bodo dokapitalitzirali

Žurnal24 main
Lastniki velenjskega Vegrada so sprejeli skelp o 15,5 milijona evrov visoki dokapitalizaciji družbe. Upniki so tudi pristali na preoblikovanje terjatev v lastniške deleže v Vegradu.

Skupno je 41 upnikov pristalo na konverzijo terjatev v višini 10,5 milijonov evrov, največja lastnika pa bosta zagotovila sredstva v višini pet milijonov, je po skupščini povedala glavna direktorica družbe Hilda Tovšak.

To je prvi korak v reševanju Vegrada, hkrati po potrditev sklepa na skupščini predstavlja tudi pomembno priznanje prizadevanjem vodstva družbe v preteklih mesecih, ocenjuje Tovšakova. Povedala je še, da je danes sprejeti sklep o dokapitalizaciji podjetja pomemben tudi za dokončanje Celovških dvorov. Napovedala je, da bo projekt predan do 20. avgusta letos.

Družba pooblaščenka Vegrad Naložbe, ki je 57-odstotna lastnica Vegrada, bo po današnjem sklepu skupščine za dokapitalizacijo namenila nekaj več kot tri milijone evrov. Preostali del bo pokrila druga največja lastnica Vegrada, državna Posebna družba za podjetniško svetovanje PDP, ki ima v lasti 29 odstotkov Vegrada, je po skupščini pojasnila direktorice podjetja Vegrad Naložbe Branka Gabrijel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.