Slovenija
10 ogledov

Vegrad: Brez pogajanj, brez plač

tovsak1 Žurnal24 main
Kljub napovedim se vodstvo Vegrada še ni usedlo za mizo s sindikatom, na plače pa še vedno čaka 200 zaposlenih v Vegradovem invalidskem podjetju.

Tudi danes pogajanj med vodstvom velenjskega Vegrada in predstavniki sindikata ne bo, je povedal predsednik podjetniškega sindikata Samo Mastnak. Nadaljevanje prejšnji ponedeljek prekinjenih pogajanj je bilo napovedano za včeraj, a je bila direktorica družbe Hilda Tovšak vseskozi zasedena, je povedal Mastnak, ki upa, da bodo še v tem tednu z vodstvom družbe podpisali dogovor o odprtih vprašanjih, ki se nanašajo na še neporavnana izplačila zaposlenim.

Podjetje zaposlenim dolguje del lanskega regresa, režijskim delavcem pa tudi del decembrskih plač. Januarskih plač še vedno ni prejelo 200 zaposlenih v Vegradovem invalidskem podjetju, po napovedih družbe pa naj bi jih dobili na začetku tega tedna. Za to naj bi imeli tudi zagotovilo vodstva, so zatrdili v sindikatu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.