Slovenija
47 ogledov

Vegrad: danes po odpovedi

Kot nam je povedal Robert Rajšter, direktor zavoda za zaposlovanje Velenje, neka
1/12
Žurnal24 main
Vegrad. Nekaj več kot 570 delavcev je dobilo odpovedi o zaposlitvi.

Danes dopoldne so v Velenju in Ljubljani vsem nekdanjim zaposlenim v krovni družbi Vegrad, ki je v stečaju, začeli vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. “Zdaj bo začel teči 15-dnevni odpovedni rok, po njem pa bodo delavci prejeli tudi delovne knjižice in se bodo lahko začeli prijavljati na zavod za zaposlovanje,” razloži Oskar Komac, predsednik sindikata za gradbene dejavnosti pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije.

“Tuji delavci bodo hkrati s to odločbo dobili odločbo o mirovanju pravic. Šele ko bo sporazum med Slovenijo ter Bosno in Hercegovino verificiran in bo začel veljati, bodo tudi tuji delavci dobili pravico do denarnega nadomestila,” pojasni Komac in doda, da če bodo medtem našli novega delodajalca, bodo dobili tudi novo pogodbo o zaposlitvi in novo dovoljenje za bivanje. Sicer se bodo morali tisti, ki jim bodo delovna dovoljenja potekla, vrniti v domovino.

Pričakovali več
Kot pove stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril, bo odpovedi prejelo nekaj več kot 570 delavcev. “Upam, da ne bodo jeze stresali na nas, ki nismo nič krivi za vse to,” pravi Grilova in dodaja, da ima veliko dela z vzpostavljanjem normalnega stanja, saj so stavkali tudi delavci strokovnih služb ter se zato niso vodile poslovne knjige in druge evidence. Kot razloži, za zdaj ni pogrešila kakšnega vrednejšega dokumenta – glede na to, da naj bi nekaj poslovnih listin celo uničili. “Naši strokovni delavci bodo vsem pomagali izpolniti vse potrebne obrazce, sicer pa smo pričakovali celo več brezposelnih, kot se jih bo dejansko prijavilo pri nas,” pa nam pove Robert Rajšter, direktor velenjskega zavoda za zaposlovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.