Slovenija
32 ogledov

Vegrad: Delavci izžvižgali direktorja

sta_vegrad3_mm_120208
1/30
Žurnal24 main
Delavci Vegrada stavkajo pred upravo družbe v Velenju, saj še vedno niso dobili plač. Z žvižgi so se znesli nad direktorjem družbe Borisom Medvedom in zahtevajo odstop Sama Mastnaka.

 

Po besedah direktorja podjetja Medveda so danes akontacijo avgustovske plače prejeli vsi zaposleni v Vegradu. Glede na postopne prilive pa računa, da bo podjetje avgustovsko plačo lahko zagotovilo do konca tedna. Nato se bo s sindikatom pogovarjal glede izplačil starih obveznosti, je Medved povedal novinarjem.

 

Zaposleni v Vegradovih podjetjih, ki so danes začeli splošno stavko, bodo danes dobili 240 evrov neto plače za avgust, preostalo pa predvidoma v prihodnjih dneh.
Po navedbah sindikata danes stavka večina zaposlenih v Vegradu in njegovih hčerinskih podjetjih, večina na delovnih mestih. Kakšnih sto delavcev se je danes zbralo tudi pred upravno stavbo Vegrada v Velenju, tako da so sicer miren shod spremljali policisti.


Delavci so zahtevali odstop predsednika podjetniškega svobodnega sindikata Mastnaka, saj menijo, da ne zastopa njihovih interesov. Mastnak je povedal, da je v preteklosti že nameraval odstopiti, a so ga nekateri prosili, naj ostane, zdaj pa bo sam podal odstopno izjavo, če bo ocenil, da nima več podpore članstva.

Na PU Celje so za zurnal24.si zanikali poročanje RTV Slovenija, da so se pred stavbo zbrali policijski specialci. "Tam so bili samo štirje policisti, ni pa bilo nobene posebne enote. Bil je zelo miren shod," je dejala Milena Trbulin iz PU Celje.

 

Nimajo za kruh
Kot smo pisali v tem članku, po besedah velenjskega župana Srečka Meha okoli 180 delavcev nima niti enega obroka hrane na dan, z enkratno denarno pomočjo pa so pomagali 230 družinam, kjer je vsaj eden od članov zaposlen v Vegradu.

Župan je bil ob tem kritičen tako do države, ki je prek Kada lastnica dela Vegrada, kot do Hilde Tovšak

"Tovšakova bi morala takoj v zapor,"
je dejal in dodal, da je eden od delavcev, ki ni dobil kosila, že zagrozil, da se bo zažgal na Titovem trgu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.