Slovenija
35 ogledov

Vegrad gradil tudi Brezovarju?

Borut Brezovar Žurnal24 main
Sporni posli Vegrada dobivajo nove razsežnosti. Neuradno naj bi nezakonito pomagal graditi tudi glavnemu inšpektorju za delo Borutu Brezovarju in bivšemu šefu policije Marku Pogorevcu.

Prvo med imeni, ki je povezano z Vegradom, je nekdanji šef policije, sedaj svetovalec za varnost v družbi Mobitel Marko Pogorevc, ki je od velenjske družbe kupil luksuzno stanovanje v dveh etažah v stanovanjski soseski Drogerija v Ljubljani. "Stanovanje sem kupil od Vegrada pred štirimi ali petimi leti. Kupil sem ga po tržni ceni, po 2.800 ali 3 tisoč evrov za kvadratni meter," je za časnik Večer pojasnil Pogorevc.

Med člani mreže vplivnih posameznikov, ki naj bi jim Vegrad pomagal pri gradnji, delavci omenjajo tudi glavnega inšpektorja za delo Boruta Brezovarja, ki se je ob kršenju pravic zaposlenih v Vegradu v preteklosti že večkrat znašel na tnalu sindikatov. "Očitke ostro zavračam," je na vprašanja novinarjev Večera odgovoril Brezovar. "V zadnjih 18 letih, kolikor časa sem inšpektor za delo, ne jaz ne člani moje družine nismo gradili nobene nepremičnine," dodaja.

Gradili tudi vplivni bančnici?
Urša Srdič je za TV Slovenija poročala še, da naj bi bil gradbeni material, namenjen Celovškim dvorom, prepeljan tudi pred blok na Pegamovi ulici v Ljubljani, kjer naj bi v 300 kvadratnih metrov velikem mansardnem stanovanju stanovala vplivna bančnica. Kot je povedal eden izmed delavcev, je navodila, naj se material odpelje drugam, dal vodja gradbišča.

Po več sto stanovanj naj bi si na sporen način pridobili vodilni v Vegradu, omenjajo pa se še druga imena, od vrhov policije do direktorjev največjih slovenskih podjetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.