Slovenija
28 ogledov

Vegrad ne da denarja izvajalcem

Dokumente, ki so potrebni za pridobitev uporabnega dovoljenja za Celovške dvore, Žurnal24 main
Vegrad zavrača vse zahteve izvajalcev del v Celovških dvorih in jih poziva, naj takoj dokončajo dela.

To je na kratko vsebina odgovora izvajalcem, ki ga je Vegrad poslal včeraj zvečer ob osmih (odgovor so obljubili sicer že v petek). .

"Zadnje plačilo sem dobil 26. septembra, zdaj pa me po osmih mesecih tako poziv," je ogorčen predsednik združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Mirko Požar. "Očitno se jim tudi nič ne mudi," ugotavlja Požar, saj so sestanek, ki bi moral biti to sredo, prestavili za en teden.

Glede plačil izjavalcem del pa v Vegradu pravijo, da pogovori z bankami potekajo. "Ti pogovori potekajo že več kot leto," pravi Požar in napoveduje, da bodo NLB in stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljani pozvali na sestanek, na katerem bi še njim predstavili predlog rešitve nastale pat situacije.

V odgovoru Vegrad še pravi, da imajo izvajalci individualne pogodbe in da bodo nadaljevali z individualnimi pogajanji. "O izpisu odprtih postavk, ki je po zakonu obvezen in ga Vegrad izvajalcem noče podpisati, pa nič," pravo Požar.

Podpisnik odgovora s strani Vegrada ni bila direktorica Hilda Tovšak ali direktor kooperacij Janko Movh ampak kar vodja gradbišča Brane Poberžnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.