Slovenija
13 ogledov

Vegrad: petinsko poplačilo upnikov

vegrad, delavec, gradbeni%C5%A1tvo Žurnal24 main
Velenjski Vegrad v načrtu finančnega prestrukturiranja, ki ga objavlja Ajpes, predlaga, da se navadne terjatve upnikov v obsegu 185,7 milijona evrov zmanjšajo za 79,68 odstotka.

Preostanek bi družba, ki je vsem upnikom konec junija dolgovala skupno 240,7 milijona evrov, ob potrjeni prisilni poravnavi poravnala v štirih letih.

Družba, ki je imela konec junija 1125 zaposlenih, z nadaljnjo kadrovsko reorganizacijo in odhodi zaposlenih predvideva, da bo v prihodnje zaposlovala okoli 485 delavcev.

Konec junija je imel Vegrad, ki je 12. avgusta razglasil plačilno nesposobnost in predlaga prisilno poravnavo, skupno odprtih za 240,7 milijona evrov terjatev upnikov.

Od tega so imeli izločitveni upniki na osnovi lizing pogodb za 10,9 milijona evrov terjatev, nanje pa prisilna poravnava, če bo potrjena, ne bo vplivala.

Prav tako prisilna poravnava ne bo vplivala na prednostne terjatve, ki zajemajo plače delavcev za tri mesece ter prispevke in odpravnine in so konec junija znašale 2,9 milijona evrov.

Navadni upniki bi bili ob potrjeni in uspešno izvedeni prisilni poravnavi poplačani 18,94-odstotno, pri čemer bi se odpovedali navadnim terjatvam v obsegu 148 milijonov evrov, v štirih letih pa bi dobili poplačanih 37,7 milijona evrov in obresti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.