Slovenija
28 ogledov

Vegradovi delavci bodo stavkali

sta_vegrad3_mm_120208 Žurnal24 main
Sindikat v velenjskem gradbenem podjetju Vegrad je zaradi neizplačanih obveznosti do zaposlenih za torek napovedal dveurno opozorilno stavko.

Stavka bo potekala med 10. in 12. uro, je povedal predsednik podjetniškega sindikata Samo Mastnak. Med zahtevami sindikata so izplačilo še neizplačanih plač in regresa.

Čeprav bi v teh dneh morale biti izplačane že plače za mesec marec, pa režijski delavci v Vegradu še niso dobili februarskih plač, drugi zaposleni so jih dobili marca, vendar nakazila za kredite niso bila odvedena, je povedal Mastnak. Poleg tega podjetje zaposlenim dolguje tudi del regresa za lani.

Pristojni v Vegradu za dodatna pojasnila za zdaj niso dosegljivi. Podjetje ima od začetka februarja blokirane račune, zaradi česar se sooča z velikimi likvidnostnimi težavami in tako zamuja tudi pri izplačilih plač zaposlenim.

Za rešitev nastalega položaja je vodstvo družbe s 1700 zaposlenimi pripravilo načrt prestrukturiranja, rešitve za prihodnji obstoj podjetja pa išče v sodelovanju z bankami upnicami, lastniki in dobavitelji. O programu prestrukturiranja in dogovorih z vsemi vpletenimi bo v kratkem razpravljal tudi nadzorni svet družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.