Slovenija
7541 ogledov

Velenje: Zmeda zaradi ljudi v karanteni, svojci zahtevajo ločevanje

koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus avtobus Epa
Minister za zdravje je danes obiskal Velenje, želel je tudi vstopiti v hotel, a bi bila potrebna popolna dezinfekcija hotela, potreboval bi tudi popolno zaščitno opremo, zato se je z ljudmi v karanteni pogovoril kar skozi okno.

Velenjska občina je v nekaj urah prevzela popolno oskrbo za Slovence, ki so prispeli iz Španije. Zdaj se soočajo s številnimi težavami. Nekateri svojci želijo še zdrave osebe ločiti od bolnih oziroma na testu pozitivnih. „Drugi se jezijo, da o rezultatih testiranj sploh niso bili obveščeni. NIJZ občine o izvidih ni obvestil, komunikacijski protokol ni vzpostavljen. Občina pa za reševanje teh stisk ni odgovorna. Zdravstvene opreme primanjkuje,“ poroča TV Slovenija.

Vsem okuženim, ki so po vrnitvi iz Španije od petka v karanteni v velenjskemu hotelu Paka, se bo ta podaljšala, sicer govori zadnja vest o omenjeni skupini. Po sobotnih testiranjih so zaposleni v velenjskem zdravstvenem domu med 43 osebami potrdili dve okužbi, danes pa so bris pa ponovno odvzeli devetim osebam, ki kažejo lažje simptome oblolelosti. Izvide današnjih brisov pričakujejo v sredo, ostalim v karanteni pa bodo brise jemali tudi v prihodnje. Protokol se bo prilagajal trenutnem razmeram, so danes sporočili z velenjske občine.

S koronavirusom sta okuženi tudi dve osebi iz skupine 43 Slovencev, ki so jih namestili v Postojni. Vsi ostajajo v karanteni v postojnskem hotelu Epic.

V Dolgi vasi je v karanteni 27 Slovencev, ki so se v domovino vrnili iz avstrijske Tirolske. Sedem je pozitivnih na koronavirus. 

Oglasil se je tudi predsednik vlade Janez Janša. V malce ostrem tonu je dal navodila strokovnjakom nacionalnega inštituta za javno zdravje, kako naj postopajo.

Spomnimo, novi šef NIJZ je v pogovoru za Mladino danes dejal, da so vladni ukrepi za dezinfekcijo prostorov v stanovanjskih blokih neprimerni.

 

 

Komentarjev 4
  • fasader56 09:34 01.april 2020.

    Ne vem kaj bi še radi. Sami so si povzročili to sranje,državi pa en kup dela in škode............

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 18:19 31.marec 2020.

    biti na istem letalu, na istem avtobusu, eden zraven drugega je čisto ok, potem je pa problem biti v istem hotelu 🤡🌎

  • Avatar ovca
    ovca 16:58 31.marec 2020.

    Dvomim, da zdravnikom ni jasno. Prej bi rekla, da ni jasno ljudem, ki so v karanteni. Predvidevam, da niso vsi v isti sobi. Torej naj se obnašajo samozaščitno. Če 14 dni ne zdržijo v dodeljeni sobi, jim res ni pomoči.