Slovenija
1641 ogledov

Velički se je odpovedal kandidaturi

Generalni direktor policije Goršek je sprejel odločitev Simona Veličkega (na sli Žurnal24 main
Simon Velički ne bo postal prvi kriminalist v državi. Upravo kriminalistične policije bo začasno vodil Marjan Fank.

Simon Velički se je odločil, da iz osebnih razlogov ne sprejme ponujenega mesta prvega kriminalista v državi, so sporočili s policije.

Ob tem dodajajo, da bo upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi začasno, po pooblastilu generalnega direktorja policije, vodil Marjan Fank, dosedanji pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije.

Glede Veličkega so zapisali še: "Generalni direktor policije Janko Goršek se je s kandidatom za novega direktorja Uprave kriminalistične policije Simonom Veličkim pogovoril o vseh okoliščinah, ki so pomembne za odločitev o izbiri novega direktorja kriminalistične policije. Simon Velički je generalnemu direktorju sporočil, da zaradi osebnih razlogov ne more sprejeti vodenja kriminalistične policije."

Aleksander Jev%C5%A1ek, policija, kriminalisti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Spomnimo, da je konec lanskega leta dotedanji šef kriminalistične policije Aleksander Jevšek napovedal, da se bo konec januarja upokojil. Na njegovo mesto je Goršek takoj predlagal 46-letnega Veličkega, a pričakovano hitro zamenjavo je zamajalo poslansko vprašanje Franca Pukšiča (SLS), ki je na decembrski seji pozval notranjo ministrico Katarino Kresal, naj pojasni, ali je dosedanji vodja PU Kranj v preteklosti prestajal zaporno kazen in zakaj. Pukšič nam je pojasnil, da je namige o bivanju Veličkega za rešetkami dobil iz policijskih vrst in dodal: "Če je vse O. K., potem je O. K., če pa je bil res v zaporu, potem je to katastrofa in škandal prve vrste."

In res je zadeva postala pravi manjši škandal, kjer so se številni spraševali o moralnih vrednotah nekoga, ki bi v takšnem položaju sprejel ponujeno mesto direktorja kriminalistične policije.

S policije so na naša povpraševanja najprej odgovorili, da "v konkretnem primeru iz kazenske evidence izhaja, da Simon Velički ni kaznovan". Ob tem so dodali pojasnilo, da se vsaka obsodba po določenem času izbriše iz evidence, če obsojenec v tem času ne stori novega kaznivega dejanja. Po več kot 20 letih se je seveda iz evidence izbrisala tudi prometna nesreča s smrtnim izidom, ki jo je povzročil takrat 24-letni Velički.
 

Moji občutki se nikoli ne spreminjajo. Vsako jutro, ko vstanem, me spremljajo in zelo sočustvujem s tistimi, ki so bili prizadeti.

Velički o spominu na nesrečo s smrtnim izidom, ki jo je povzročil pred 22 leti

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.