Slovenija
21 ogledov

Velik človek, velika škoda

Marušičeva smrt je šokirala. Žurnal24 main
Smrt mednarodno priznanega suicidologa je sprožila plaz komentarjev, ki govorijo o tem, kako velik in spoštovan človek je bil dr. Marušič.
 

Vpis v žalno knjigo

V spomin na nekdanjega direktorja Inštituta za varovanje zdravja RS (Trubarjeva 2, Ljubljana) je tam odprta žalna knjiga. Vanjo se lahko vpišete v torek med 8. in 18. uro ter v sredo med 8. in 12. uro. Tudi Univerza na Primorskem bo v spomin na dr. Andreja Marušiča, sodelavca in predstojnika Oddelka za proučevanje zdravja na Primorskem na Inštitutu za naravoslovne in tehnične vede v avli Armerije na Titovem trgu 4 v Kopru odprla žalno knjigo. Vanjo se boste lahko vpisali v torek, 3. junija, in četrtek, 5. junija, med 10. in 17. uro, ter v petek, 6. junija, med 8. in 10. uro.

Ob smrti enega od vidnejših psihiatrov pri nas, dr. Andreja Marušiča , je pretresena tako strokovna kot tudi laična javnost. Sodeč po komentarjih na spletnih straneh, kjer je objavljena novica o njegovi smrti, veliko ljudi sploh ni vedelo, da je pokojni bolehal za rakom. "Velik človek in velika škoda," je zapisal eden od komentatorjev na naši spletni strani . Njegova priljubljenost je rasla na račun njegove preprostosti, odkritosti, neposrednosti, ljubezni do glasbe, predvsem pa zaradi skrbi, delovanja in prizadevanja na področju duševnega zdravja.

Dr. Marušič je bil med drugim tudi član strokovnega sveta društva DAM – Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami – kjer se je zavzemal za to, da bi društvo sodelovalo pri večjih akcijah na področju duševnih motenj, vključil jih je tudi v sodelovanje pri uspešnem projektu Premagajmo depresijo. Bil je eden od prvih, ki je ljudem pojasnil, da se depresije ni treba bati, ampak jo je treba sprejeti in zdraviti kot vsako drugo bolezen. Tukaj pa si lahko preberete nekaj besed v slovo s strani sodelavcev in članov društva DAM.

Njegova strokovna zapuščina na področju duševnega zdravja in njegova karizmatična osebnost pa bosta nedvomno ohranjali neizbrisen spomin nanj.

Njegovo delo bo nadaljeval sklad Andreja Marušiča
Iz banke Unicredit bank so sporočili, da so odprli nov TRR, namenjen skladu Andreja Marušiča, ki bo nadaljeval Andrejevo delo na področju duševnega zdravja. Družina torej sporoča, da lahko sredstva, namenjena cvetju, podarite na Zavod Celjenje – Sklad Andrej Marušič, transakcijski račun: SI56 2900 0005 5517 710.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.