Slovenija
16287 ogledov

Velik kaos na avtocesti, ker so kurili pred pozebo

Morali so ukrepati policisti in upravljalci cest ter omejiti hitrost na 60 kilometrov na uro.

Ponoči je bil zaradi kurjenja pred pozebo oviran promet na avtocesti. "Danes ponoči med 3.30 in 5.30 uro je bil zaradi gostega dima v Podbrezjah močno oviran promet," pojasnjuje Bojan Kos iz PU Kranj. "Kombinacija vremena in kurjenja zaradi zaščite drevja pred pozebo v bližini avtoceste, je povzročila skoraj ničelno vidljivost na cesti."

Dodaja, da je bila za preprečitev nesreče potrebna velika aktivnost policistov, upravljavca ceste in zmanjšanje hitrosti na vsega 60 kilometrov na uro. "Nastal je okoli 50 meterski pas zelo gostega dima, ki je ostal pri treh," razlaga Kos. "Vidljivost se je izboljšala ob 4.45, normalna pa je  bila šele ob 5.30."

Podobno, vendar v bistveno manjšem obsegu se je zgodilo tudi na Dobrem Polju na radovljiškem območju.

Kurjenje proti pozebi tudi drugje po Evropi

Severe Weather Europe je medtem na Twitterju objavil posnetek kurjenja proti pozebi, ki prihaja iz Francije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • zdrej 23:13 10.maj 2019.

    Samo jamranje ob nepoznavanju problemtike. Malo si poglejte, zakaj in kako se to kuri. Aja pa policaji bod sedaj ob vsaki megli šli na teren, ko pa ne grejo takrat ko bi ti bilo nujno potrebno?

  • Jana Bejba 14:24 07.maj 2019.

    Se vidi o šalah pri Gorenjcih, kar se tiče kakršnega koli varčevanja. Medtem, ko večina zapravljajo za vse bedarije, kar češ... To vidiš po kavarnah od teh raznih kavic in teh dimnih pipic miru, kukr pri Indijancih... kot da bi ...prikaži več kadili tiste budistične palčke... če še ne kje drugje. Sam res, kaj pa priseljevanje med živimi bitji naroda? xD Snežinko ima prav s tem komentarjem, če greš brati zanimivi roman komentarjev o teh debatnih krožkih.

  • jakec1575 11:32 07.maj 2019.

    In viste ravno promovirali to. obup. popolnoma neskladno z okoljskimi standardi. Dihali so obupen kancerogen zrak. To bi morali prepovedati po vsej državi. Vas pa oglobiti.