Slovenija
8979 ogledov

Velik naval na spletne trgovine

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Profimedia
Spletna trgovina Mercatorja se je sesula, pri Sparu ni mogoče dobiti termina za dostavo ali prevzem.

Naročanje v Mercatorjevi spletni trgovini je zaradi preobremenitve res močno oteženo, so v odgovoru na vprašanje uporabnice odgovorili na Twitterju.

Po naših informacijah je bilo včeraj naročilo mogoče oddati, čas dostave pa je bil daljši le za Ljubljano, medtem ko je bilo na primer v Kopru mogoče izbrati dostavo že naslednji dan.

"Od včeraj se pojavljajo tehnične težave pri naročanju v Spletni trgovini Mercator zaradi povečanega obsega naročil. Vendar pa si ves čas prizadevamo za čim bolj tekoče obdelovanje naročil. Največ naročil je za zdaj v Ljubljani, Mariboru in Kranju, zato je izbira prostega termina dostave za različne kraje različna," so nam pojasnili v Mercatorju. 

V Sparovi trgovini za dostavo v Ljubljani ni mogoče dobiti termina za dostavo ali osebni prevzem niti v ponedeljek. Na spletni strani imajo navedeno, da se zaradi povečanega števila naročil časovna okna za dostavo ali prevzem zelo hitro polnijo ter da se trudijo povečati kapacitete. 

Spletna trgovina Spar | Avtor: slika zaslona slika zaslona

"V zadnjem obdobju beležimo porast naročil v naši spletni trgovini SPAR Online. Za zagotavljanje pravočasne dostave naročil smo
zaposlili več ljudi, kljub temu pa so kapacitete spletne trgovine omejene, zato je v tem trenutku na dostavo treba čakati nekoliko dlje
kot običajno. Z vsakim novim dnem se v spletni trgovini odprejo nova časovna okna, ki omogočajo nova naročila, pri čemer skrbimo,
da vsa naročila izvedemo pravočasno,"
so odgovorili v Sparu. 

Tuš: stoodstotno povečanje

"Tudi pri nas imamo izjemno povečano število spletnih naročil," nam je povedal Anja Marjetič, predstavnica Tuša za stike z javnostmi. "V obdobju zadnjih nekaj tednov se je povečala vrednost naročil na spletnem supermarketu hitrinakup.com za več kot 100 %, hkrati beležimo tudi 100 % povečanje prijav v samo storitev hitrinakup.com," je povedala. Tuš sicer ne omogoča dostave na dom, možen pa je osebni prevzem naročenega blaga.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • max 15:52 12.marec 2020.

    Bo treba pohiteti, ker kmalu ne bo nikogar, ki bi vam robo dostavil.