Slovenija
19615 ogledov

Velik naval staršev, ob sedmih v nekaj minutah zasedli vsa mesta

Računalnik
Prijave za vsa mesta so se odprla ob sedmih zjutraj.

V Ljubljani so ob 7. uri odprli prijave za poletno počitniško varstvo, ki ga sofinancira MOL. Kot vsako leto so večino mest oddali v nekaj trenutkih. 

"V desetih minutah smo dobili 210 prijav," nam je povedal Peter Zajc, predsednik Športnega društva Šmartno-Tacen. Ocenjuje, da bodo starši, ki so otroke prijavili v prvih petnajstih minutah, z veliko verjetnostjo pri njih dobili počitniško varstvo za svoje otroke, saj imajo na voljo skoraj 300 mest. Za razliko od večine preostalih ponudnikov počitniško varstvo namreč izvajajo od začetka julija do konca avgusta, vseh devet počitniških tednov.

Tudi pri Smučarskem društvu novinar so prosta mesta pošla v trenutku. "Ob sedmih smo odprli prijave in v nekaj minutah so bila vsa mesta zasedena," je povedal Iztok Zajc iz SD Novinar. V šestih različnih terminih imajo na voljo skupaj 150 mest. 

Plavanje Ponujajo zastonj, a le redkim Slovenija Plavalne počitnice razgrabili v trenutku

Otroci v vrtcu | Avtor: Profimedias Profimedias

Pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Center nam podatka, koliko prijav so dobili od sedme ure zjutraj niso mogli posredovati, saj jih še preverjajo.  "Nič vam ta trenutek ne morem povedati, prebijam se skozi prijave, nekateri so prijavljeni večkrat, starši ves čas kličejo kličejo," nam je ob 7. 30 v naglici povedala zaposlena pri ZPM Ljubljana center. 

Kdo so izvajalci?

Poleg naštetih sofinancirano poletno počitniško varstvo v Mestni občini Ljubljana izvajajo še pri ZPM Ljubljana, Ljubljana vič Rudnik, Šiška in Moste Polje, pri Peščenem otoku, Inštitutu za osebnostni razvoj, pri Dagbi, zavodu za izobraževanje in umetniško ustvarjanje, pri Informacijskem raziskovalnem inštitutu za izobraževanje in svetovanje IZRIIS, pri LI CE, Likovenem centru, Zavodu za likovno kulturo, pri Plesnem društvu LIBERO, pri Društvu Selezijanski mladinski center Rakovnik, pri Društvu Katoliških pedagogov Slovenije, pri Društvu za kulturo inkluzije, pri Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca Ljubljana, pri Plesnem klubu Bolero in pri Plesnem EPICENTRU, Zavodu za plesno vzgojo, izobraževanje, pomoč z umetnostjo in prosti čas. 

Devet ur varstva z malico in kosilom

"Vsi programi so deveturni in vključujejo prehrano, in sicer kosilo in dve malici," pojasnjujejo pri MOL. "V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ en teden."

Otroške delavnice | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Programi niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo septembra šele vstopili v prvi razred osnovne šole, temveč otrokom, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole.

Cena programa se giblje med tremi in šestimi evri na dan za enega otroka. "Ne glede na ceno programa imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno," še pojasnjujejo pri MOL. 

Programi so namenjeni otrokom, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL, a tudi otrokom družin, ki živijo v študentskih domovih v Ljubljani, v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:56 07.maj 2019.

    Torej vsa vesoljna slovenska birokracija pozna problem ,vendar nimajo toliko domin ,da bi ustvarjali dodatna delovna mesta med počitnicami ! Dnarja ko dreka ,samo smrdi jim .