Slovenija
17 ogledov

Velik oziroma zelo velik problem

Žurnal24 main
Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije prinaša tudi izsledke raziskave, po kateri v gospodarskih družbah korupcijo ocenjujejo kot velik oziroma zelo velik problem.

Protikorupcijska komisija, ki jo vodi Drago Kos, je ocenila, da je lani prišlo do izjemno velikega napredka pri sodelovanju s policijo. "Odprtost novega vodstva policije je omogočila dogovor o vrstah in oblikah potrebnega sodelovanja ter obojestranski pretok vseh vrst informacij skladno s pristojnostmi obeh organov," so zapisali na policiji.

V nekaj številkah
Kosova komisija je lani prijela 1027 različnih prijav, vsebinsko so jih proučili 461, v reševanje pristojnim organom pa so skupno predali 302 zadevi.

Slabše pa se komisija razume z državnim tožilstvom. Ocenjujejo, da je razen nekaterih izjem komunikacija ostala na najnižji možni ravni, predvsem po opozorilu komisije na sporno prakso "arhiviranja nekaterih državnotožilskih spisov in po tem, ko je prišlo do težav z vstopanjem v OECD zaradi ene od odprtih zadev s področja mednarodne korupcije".

Nedvomno problem

Poročilo pa vsebuje tudi izsledke Valiconove javnomnenjske raziskave, ki so jo izvedli med 300 zaposlenimi v malih, srednjih in velikih podjetjih. Anketiranci so ocenili, da je korupcija v Sloveniji velik oziroma zelo velik problem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.