Slovenija
17735 ogledov

Velik šok za SDS: bodo ostali brez vodje poslanske skupine?

Jelka Godec Saša Despot
Aktualna poslanka in vodja poslanske skupine SDS ima dovolj parlamenta, želi si postati županja. V kolikor bo izvoljena, bo SDS izgubil vodjo poslanske skupine, v poslanskih klopeh pa jo bo zamenjal Damjan Muzel.

"Mnogi ste se v zadnjih mesecih name obrnili z vprašanjem, ali bo stranka SDS na lokalnih volitvah v občini Šentjur imela svojega kandidata. Po dolgem premisleku in na pobudo mnogih soobčanov vam sporočam, da sem se za kandidaturo za županjo občine Šentjur odločila sama.  Razlogov je veliko, najpomembnejši pa je razvoj celotne občine, izvedba projektov, ki smo jih v zadnjih dveh letih predvideli za sofinanciranje s strani države ter dvig kvalitete življenja v naši občini," je svojim sledilcem na Facebooku sporočila 52-letna Jelka Godec. Občino Šentjur trenutno vodi župan Marko Diaci, ki je že napovedal vnovično kandidaturo na prihajajočih lokalnih volitvah.

"Ob tem je moje vodilo to, da se mora ob mestu razvijati vsaka vas ter vsak še tako majhen zaselek v občini. Občina Šentjur je razvita toliko, kot je razvita njena najmanjša vas. Zato bom tudi kandidirala pod sloganom: občina Šentjur #ZATE. Za vse nas," je še zapisala aktualna vodja poslanske skupine SDS. V kolikor bi bila izvoljena za županjo, bi tako največja opozicijska stranka SDS ostala brez vodje poslanske skupine, po poročanju Slovenskih novic pa bi Godčevo v poslanskih klopeh zamenjal Celjan Damjan Muzel.

Komentarjev 14
  • Pierre 15:18 08.oktober 2022.

    Zoprna baba naj se spoka....

  • bobubob 19:10 07.oktober 2022.

    Ja, zapuščajo ladjo?

  • Dragonja 16:33 07.oktober 2022.

    Naslov brez veze,nobenega šoka,vse je predsednik požegnal,kar je prav.Če ne bo izvoljena bo p še naprej poslanka,nima kaj izgubiti.