Slovenija
60 ogledov

Velik vpis pri šolskih sestrah

"V skupini so otroci različnih kultur in verstev, kar je še večje bogastvo za vr Žurnal24 main
Vrtci. Vpisanih 37 otrok več, kot je mest, a nihče ne bo ostal pred vrati.

V sedem vrtcev v ilirskobistriški občini, v katere je letos vključenih 314 otrok, se je vpisalo 126 otrok. “Glede na število prostih mest bi morali odkloniti 37 na novo vpisanih otrok,” pravi Mirjam Hafner Urbančič z občinskega oddelka za družbene dejavnosti. Prostorsko stisko nameravajo rešiti z odprtjem dveh polovičnih kombiniranih oddelkov v vrtcu v Podgradu in v Knežaku – ta bo do jeseni dobil nov prizidek, dodaten kombinirani oddelek pa bo v koncesijskem vrtcu Šolskih sester de Notre Dame.

Več rojstev
Vpis. V ilirskobistriški občini so v zadnjih treh šolskih letih v vrtcih odprli sedem dodatnih oddelkov in pol, letos bodo še enega, tako da jih bo skupaj 22,5. V vrtce bo tako vključenih 70 odstotkov vseh predšolskih otrok.

Zaradi prostorske stiske pa bodo ukinili oddelek drugega starostnega obdobja vrtca v prostorih Osnovne šole Antona Žnideršiča.

Presenetil je zlasti velik vpis v vrtec pri šolskih sestrah, ki je vrata odprl jeseni. “Vpisanih otrok je za še en oddelek. Zelo smo zadovoljni, da smo bili tako dobro sprejeti,” pravi sestra Marjetka Jeralič, ki je vzgojiteljica in pedagoški vodja.

Protest zaradi imena
Precej prahu pa je dvignilo preimenovanje ilirskobistriškega vrtca, ki bo spet samostojni zavod, ne več enota OŠ Antona Žnideršiča, a po novem imena ne bo več nosil po partizanski materi Jožefi Maslo, pač pa bo kar Otroški vrtec Ilirska Bistrica. To je zmotilo predstavnike združenja borcev, ki so prepričani, da v starem imenu ni bilo nobene politične konotacije. Za nevtralno ime se je poleg svetnikov opredelil tudi vzgojiteljski zbor.

“V skupini so otroci različnih kultur in verstev, kar je še večje bogastvo za vrtec in večji izziv za zaposlene,” pravi sestra Marjetka Jeralič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.