Slovenija
727 ogledov

Velika intervencija, gasilo sto gasilcev, onesnaženje okolja?

Industrijska cona Laze Gasilsko reševalna služba Kranj
Požar v industrijski coni Laze pogašen, poškodovanih ni.

Požar v industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je pogašen. Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z več zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Poškodovanih ni bilo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo v podjetju za upravljanje z odpadki Ekol.

Po podatkih kranjske policijske uprave je bilo evakuiranih 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone. Območje intervencije ostaja zaprto, dostop stanovalcem pa je omogočen. Kot so še zapisali, izvajajo premik pogorelega materiala v varno cono, na prizorišču pa bo ostala požarna straža.

Namestili lovilne pregrade in pivnike

Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci na kraju dogodka razkopavajo pogorišče in iščejo posamezna žarišča, so sporočili s kranjske policijske uprave. Aktiviran je tudi ekološki mobilni laboratorij uprave za zaščito in reševanje, v industrijski coni pa je prisotna tudi inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V industrijski coni Laze bodo kriminalisti s preiskovalci Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled požarišča. V Tržiču bodo kriminalisti danes nadaljevali s preverjanjem okoliščin uhajanja plina. Aktivnosti se nadaljujejo tudi v Britofu. Vsa tri območja še ostajajo zaprta za nepooblaščene osebe, so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Trenutno se še preverja morebitno vsebino zabojnikov in zbiralnikov. Policija stanovalcem na širšem območju svetuje, da naj imajo do nadaljnjega zaprta okna, čeprav prve meritve kažejo, da v ozračju in vodi trenutno ni nevarnih snovi.

Kriminalisti preiskujejo

Kriminalisti so že prispeli na kraj dogodka. Z ogledom bodo začeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. Na kraju požara so prisotni tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in osem okoliških prostovoljni gasilskih društev z okoli 100 gasilci, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.